2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy klímaváltozásról szóló dal is lehet optimista

Az erdőtüzektől vöröslő kaliforniai ég alatt születtek meg a Rolling Through California című szám első ütemei, amelyben Fantastic Negrito a gyermekekre jellemző célratörő naivitással közelít az államát és a bolygónkat fenyegető kihívásokhoz, hogy erőt és reményt adjon a cselekvéshez.

Fantastic Negrito saját bevallása szerint az erdőket felemésztő lángok mellett állva is úgy érezte, maradt ok az ünneplésre, és van okunk optimistán szembenézni a kihívásokkal, hiszen élünk és remélhetőleg egészségesen vehetjük fel velük a harcot.

Negrito szerint a felmenőinek zenéjét, a blúzt vagy a spirituálékat is sokan tévesen értelmezték a szomorúság megnyilvánulásának:

szólhattak nehézségekről, kemény dolgokról, de sosem a szomorkodás volt a lényeg – a mozgásban maradás, a cselekvés képességének fenntartása.

A tüzeket meg lehet fékezni, a felmelegedést meg lehet állítani, és a klímaváltozást is sikerülhet mérsékelni – csak nem arra kellene koncentrálnunk, mit nem tudunk megtenni, hanem hogy mit igen – vallja az amerikai dalszerző-énekes.

Forrás: Fantastic Negrito/youtube.com
Neked ajánljuk
Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Külön lejátszási listája lett minden metróvonalnak a Spotifyon Bécsben Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kqed.org
Vissza
Hírfolyam