2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A WWF dalban mondja el, hogy a folyóinkat nem áldozhatjuk fel

A klímaváltozás kezelését a bonyolult forgatókönyvek, az összetett modellszámítások és gyakran a környezet szempontjából is ellentmondásos döntések még a szakértők számára is komplex kihívássá teszik. A WWF ezért a zene eszközeivel, egy fülbemászó dallal igyekszik megértetni, miért lenne óriási hiba a tiszta energiáért folytatott harcban feláldozni a folyók élővilágát.

A környezetvédelmi szervezet Fényesebb Jövő (Brighter Future) kampánya keretében arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt években lezajlott energetikai forradalomnak köszönhetően mára a vízenergia, közelebbről a  folyók energetikai hasznosítása nélkül is megvalósítható az alacsony kibocsátású, konfliktusmentes és kedvező árú energiaellátás.

Forrás: WWF International/youtube.com

A Nyugat-Balkánon tapasztalt aggasztó következmények már évekkel ezelőtt  felhívták a figyelmet a vízerőművek ökológiai hátrányaira, a klímavédelmi tervekben ennek ellenére ma is számos ország számol a folyókon megtermelt energiával.

Neked ajánljuk
Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre Egy angol fesztivál résztvevőinek drogtartalmú vizeletei már a halakat is károsítják Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: brighterfuture.panda.org
Vissza
Hírfolyam