2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

Az együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint a 2016-os turnéja.

A brit rockbanda egy sor kezdeményezéssel csökkenti energiafelhasználását, sőt: az arénákba „kinetikus padlót” telepítenek, hogy a rajongók által a koncert alatt létrehozott energiát is hasznosítsák.

Emellett amint a zenekar megérkezik, napelemeket helyeznek el a helyszínen, hogy energiát termeljenek a koncert előtt. A hálózati áram szintén megújuló forrásokból származik majd.

Maga a színpad újrahasznosítható és fenntartható anyagokból, többek között bambuszból és újrahasznosított acélból épül.

A turné útvonalát úgy tervezték meg, hogy a lehető legkevesebb repülőjáratot kelljen használni, és a zenekar felárat fizet a fenntarthatóbb légi üzemanyagért. Azok a rajongók, akik vállalják az alacsony szén-dioxid-kibocsátású utazást, és ezt egy alkalmazáson keresztül igazolják, kedvezményeket kapnak a koncertek helyszínén.

A zenekar azt is vállalta, hogy minden eladott jegy után legalább egy fát ültetnek. 

Fotó: Frank Schwichtenberg/Wikimedia Commons/cc by 

„A bolygó éghajlati válsággal néz szembe. Ezért az elmúlt két évben környezetvédelmi szakértőkkel konzultáltunk, hogy ezt a turnét a lehető legfenntarthatóbbá tegyük, és ami ugyanilyen fontos, hogy kihasználjuk a fellépésekben rejlő lehetőségeket az ügy előmozdítására” – fogalmaz a Coldplay közleménye.

A Coldplay Music of Spheres című új albuma október 15-én jelent meg.

Coldplay – Humankind (Official Lyric Video) Forrás: Coldplay/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy dal a Föld nevében A siker titka vidéken, 5. rész – Zengőkert (videó) Gyönyörű zalai erdőket szelnek át kerékpárutak Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam