2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ipari hulladékból előcsalogatott zenei hangok tették ünnepélyessé a fehér bot napját Esztergomban

Az egyedi hangkeltő eszközökkel előadott különleges performance-ban részt vevő gyerekek a vakok és gyengénlátók világnapjára hívták fel a figyelmet.

„Hangot adunk!” címmel emlékezetes és zajos flashmobot szervezett október 15-én  Esztergom főterére az Eurohíd Alapítvány. Az eseményre a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő IRMÁK Támogatott Lakhatás fiataljai készítettek hangszereket ipari hulladékból.

Az egyik egy kábelelvezető flexicső volt, a másik pedig elhasználódott számítógép-klaviatúra.

A flexicső megpörgetésével váltakozó magasságú, fütyülő hangot lehetett kelteni, a klaviatúra pedig a ritmushangszer volt.

A hangulatos akcióhoz a Montágh Imre készségfejlesztő iskola diákjainak és tanárainak egy csoportja is csatlakozott. A megmozdulás célja az volt, hogy a szélesebb közönség figyelmét a vakok és gyengénlátók sajátságos világára, a közösségi helyeken, közterületeken őket segítő akadálymentesítés fontosságára, a társadalomba való beilleszkedésük segítésére irányítsák.

Az ipari hulladékokból készült hangszerek megálmodója és a zenekar vezényléséért felelős irányító Rimóczi István, a Bélaműhely vezetője volt.

Forrás: kemma.hu/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy dal a Föld nevében A siker titka vidéken, 5. rész – Zengőkert (videó) Gyönyörű zalai erdőket szelnek át kerékpárutak Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam