2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A növények zenéje zökkent ki a város zúgó monotóniájából

Könnyebben meghallanánk a természet hívó szavát, ha közvetlenül is találkoznánk a benne rejlő energiával? – tette fel a kérdést az E.ON. A válaszok megtalálása érdekében a vállalat Budapest forgalmas helyeire hozta el a növények zenéjét.

Az E.ON őszi kampányának célja, hogy emberközelibbé és kézzelfoghatóbbá tegye a fenntarthatóság témakörét, és a városi embereket közelebb hozza a mindennapi életükből egyre inkább kiszoruló természethez és a zöld energiaforrásokban rejlő lehetőségekhez.

Élő installációkat hoztak létre Budapest két forgalmas, zajjal és légszennyezettséggel terhelt pontján, a Széna és a Szent Gellért téri villamosmegállókban.

A zenélő mikrooázisokat november 1. és 30. között lehet megnézni és meghallgatni a Széna és Szent Gellért téri villamosmegállókban.

A megállókat – a könyöklő és a pad kivételével – földlabdás élőnövényekkel, többek között borostyánnal (Hedera helix), csarabbal (Calluna vulgaris) és erdei mohával díszítették.

A növényzenét egy hangstúdióban rögzítették: a „Music of the Plants” nevű szonifikációs technológia segítségével alakították át az élőnövények biorezgéseit előbb adatokká, majd dallamokká.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam