2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A növények zenéje zökkent ki a város zúgó monotóniájából

Könnyebben meghallanánk a természet hívó szavát, ha közvetlenül is találkoznánk a benne rejlő energiával? – tette fel a kérdést az E.ON. A válaszok megtalálása érdekében a vállalat Budapest forgalmas helyeire hozta el a növények zenéjét.

Az E.ON őszi kampányának célja, hogy emberközelibbé és kézzelfoghatóbbá tegye a fenntarthatóság témakörét, és a városi embereket közelebb hozza a mindennapi életükből egyre inkább kiszoruló természethez és a zöld energiaforrásokban rejlő lehetőségekhez.

Élő installációkat hoztak létre Budapest két forgalmas, zajjal és légszennyezettséggel terhelt pontján, a Széna és a Szent Gellért téri villamosmegállókban.

A zenélő mikrooázisokat november 1. és 30. között lehet megnézni és meghallgatni a Széna és Szent Gellért téri villamosmegállókban.

A megállókat – a könyöklő és a pad kivételével – földlabdás élőnövényekkel, többek között borostyánnal (Hedera helix), csarabbal (Calluna vulgaris) és erdei mohával díszítették.

A növényzenét egy hangstúdióban rögzítették: a „Music of the Plants” nevű szonifikációs technológia segítségével alakították át az élőnövények biorezgéseit előbb adatokká, majd dallamokká.

Neked ajánljuk
A zenész, akinek volt füle a természetben zajló hangversenyhez Milyen hangja van a hűvös szélben hajladozó jégvirágnak? Jótékonysági koncerten szólt a dal az idős és beteg zenészekért Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam