2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rihanna alapítványa 15 millió dollárral segíti a klímaváltozás áldozatait

Az énekesnő január 25-én jelentette be, hogy Clara Lionel Foundation elnevezésű alapítványán keresztül 18 klímaigazságosságért küzdő szervezetet támogat, amelyek hét karib-tengeri országban és az Egyesült Államokban tevékenykednek.

„A klímakatasztrófák, amelyeknek gyakorisága és intenzitása is egyre nő, nem minden közösségre hatnak egyenlően, a színes közösségeket és a szigeteken élőket sújtja leginkább a klímaváltozás” – fogalmazott Rianna, aki a karibi Barbadosról származik.

Mint kiemelte: ennek az egyenlőtlenségnek a felszámolása motiválja alapítványát, amelyet nagyszüleiről nevezett el, és amely

prioritásnak tekinti mind az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességgel, mind az éghajlati igazságossággal kapcsolatos munkát.

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey #StartSmall nevű filantróp kezdeményezésével karöltve az adományok olyan közösségeket céloznak meg, amelyeket nők, LMBT, fekete és őslakos vezetők irányítanak, mivel az ő közösségeik vannak a legnagyobb veszélyben.

„A támogatóknak partneri kapcsolatokat kell kiépíteniük az alulról szerveződő szervezetekkel, amelyek tisztában vannak azzal, mi szükséges az éghajlati igazságosság eléréséhez saját közösségeikben” – nyilatkozta Justine Lucas, a Clara Lionel Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Rihanna: Towards The Sun (A nap felé) 
A Végre otthon! című animációs filmhez készült dal
Forrás: Rihanna/youtube.com
Fotó: MTI/EPA/Will Oliver
Neked ajánljuk
Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését Aki a zenét szereti... Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam