2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet nyugalma inspirálta az Oláh Krisztián Quartet vadonatúj klipjét

A karanténidőszak bezártságából rengetegen próbáltak kiutat találni a természetbe való visszatéréssel. Az erdei környezet nyugalma a kikapcsolás mellett kiapadhatatlan inspirációforrás is: Oláh Krisztián zongoraművészt is ez ihlette meg Peaceful című darabjának komponálásakor.

„Ahogy sokan mások, úgy én is szaladtam ki a tavalyi lezárások alatt a városból (szó szerint is). A nagy erdei futásokon és biciklizéseken találtam rá erre az inspiráló nyugalomra, amit a saját zenei nyelvemre fordítottam le. Bensőséges, intim hangzást kerestem a számnak, amely ugyanakkor nagy dinamikai kitörésekre is alkalmas. Ez a bensőséges megszólalási mód indukálta, hogy ugyanúgy felbukkanjanak a kompozíción belül népzenéből vagy Bartók zenéjéből eredő motívumok és sodró lendületű improvizációk is” – idézi a klip kapcsán Oláh Krisztiánt a Kultúra.hu.

Forrás: Oláh Krisztián/youtube.com
Fotó: fotoVoyager/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Saját fejlesztésű applikációval csökkenti turnéi karbonlábnyomát a Coldplay Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: kultura.hu
Vissza
Hírfolyam