2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Saját fejlesztésű applikációval csökkenti turnéi karbonlábnyomát a Coldplay

Jegyvásárlásnál és koncertinformációknál jóval többet tud az SAP és a Coldplay együttműködésében kifejlesztett Coldplay – Music Of The Spheres World Tour applikáció.

Az iOS és Android operációs rendszerben is elérhető app egyebek mellett segít a rajongóknak környezetkímélő módon eljutni a koncertekre, és jutalmazza is a megfelelő közlekedési forma kiválasztását.

A Coldplay küldetésének tekinti, hogy világ körüli turnéja a lehető legfenntarthatóbb, leginkább környezetbarát módon valósuljon meg, így aztán törekszik a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, a zöldtechnológiák használatára.

Ehhez keresett megfelelő eszközöket, amelyek egyúttal a rajongókkal való kapcsolatteremtésre is lehetőséget adnak – így rávezethetik őket arra, hogy csatlakozzanak a küldetéshez.

A célok eléréséhez az együttes az SAP-t választotta partneréül. Az együttműködésből megszületett Coldplay – Music Of The Spheres World Tour applikáció az interaktív élményeket olyan funkciókkal kombinálja, amelyek segítenek a rajongóknak a környezetet jobban kímélő döntéseket meghozni. 

Az első lépést a fenntarthatóság felé az applikáció utazási részében tehetik meg a rajongók. Itt hét különböző közlekedési mód – autó, taxi, vonat, tömegközlekedés, kerékpár, gyaloglás vagy repülőgép – közül választhatnak, és szembesülhetnek annak tényleges hatásával a karbonlábnyomukra. A mobilalkalmazás a környezetkímélő opciókat kedvezménykuponokkal jutalmazza, ezeket a Coldplay online áruházában lehet beváltani.

Forrás: Coldplay/youtube.com

A Bolygó szekcióban a fenntarthatóság témakörében interaktív játékokban vehetnek részt, amelyeken keresztül többet megtudhatnak a Coldplay erőfeszítéseiről és a turné résztvevőiről.

Mindezek mellett a Coldplay az SAP Analytics Cloudot segítségével, az applikációban megadott adatok alapján elemzi a rajongók karbonlábnyomát, ami hozzájárul a turné karbonlábnyomának kiszámításához.

Fotó: Medios y Media/Getty Images
Neked ajánljuk
Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Aki a zenét szereti... Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam