2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában

A Renói Filharmonikusok megrendelésére született mű a klímaváltozás történetét sűríti zenébe.

Az Altered Landscape (Átalakított táj) című szimfóniát az Egyesült Államokban, Nevadában működő együttes megrendelésére 2020-ban szerezte Jimmy López Bellido perui zeneszerző.

A komponista bevallása szerint a megrendelés után kitörő pandémia is nyomott hagyott a 35 perces darabon, mivel az eseményekben az ember és a természet között megbomlott egyensúly újabb bizonyítékát látta.

„A szimfónia végigkíséri azt az utat, amelyen az emberiség a második világháború óta bejárt – és a következményeket, amelyeket magának és a bolygónak okozott – egészen a remélhetőleg nem is olyan távoli és hipotetikus jövőig, ahol végre megtanulunk harmóniában együtt élni a Földdel”

– fogalmazott Bellido. A Renói Filharmonikusok szeretné, ha világszerte minél több együttes bemutatná a művet saját közönségének, ezért bárkinek rendelkezésére bocsátják – annyit kérnek cserébe, hogy az együttesek 1000 dollárral támogassák a The Nature Conservancy környezetvédelmi szervezetet.

Az Altered Landscape (Átalakított táj) című szimfónia megszületése Forrás: Reno Philharmonic
Fotó: leolintang/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését Saját fejlesztésű applikációval csökkenti turnéi karbonlábnyomát a Coldplay Aki a zenét szereti... Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: eu.rgj.com
Vissza
Hírfolyam