2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését

A Music Declares Emergency csoport keretében művészek, kiadók és az ágazatban tevékenykedő egyéb szakemberek fogtak össze környezetvédelmi szervezetekkel, hogy felhívják a figyelmet a klímaválság következményeire, illetve csökkentsék a zeneipar működésének környezeti ártalmait.

A három év után, április 22-én kiadott útmutatójuk nemcsak a zenéből élő vállalkozásokat és művészeket, de a rajongókat is megszólítja – egyszerre kínálva tippeket a zene fenntartható műveléséhez és fogyasztásához.

A kezdeményezés felhívását, amelyben a kormányok azonnali és hathatós cselekvését sürgetik, több mint hatezer zenei alkotó írta alá, köztük olyan neves művészek, mint Billie Eilish.

A Grammy-díjas énekes egyébként nemrégiben jelentette be, hogy világturnéja keretében Londonban júniusban egy többnapos, felmelegedéssel foglalkozó összművészeti rendezvényt vezet majd. Az Overheated című eseményen előadásokra, valamint a klímaváltozás kihívásait körüljáró beszélgetésekre kerül majd sor a meghívott aktivisták, zenészek, dizájnerek és művészek részt vételével.

Forrás: Billie Eilish/youtube.com
Fotó: Amy Sussman/Getty Images
Neked ajánljuk
Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Saját fejlesztésű applikációval csökkenti turnéi karbonlábnyomát a Coldplay Aki a zenét szereti... Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: billboard.com
Vissza
Hírfolyam