2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aki a zenét szereti...

Egy új tanulmány szerint azok, akik szeretnek zenét hallgatni, fontosabbnak tartják az éghajlati válság kezelését, mint azok, akik nem rajonganak a zenéért.

A Glasgow-i Egyetem által készített, Turn Up The Volume című, 2184 felnőtt bevonásával készült felmérés során a kutatók a zenével kapcsolatos kérdéseket tettek fel, beleértve a zeneszámok hallgatásának és megvásárlásának módját, valamint a környezetvédelmi szempontokhoz való hozzáállást.

Az eredmények szerint a zenekedvelők 82%-a aggódik az éghajlatváltozás miatt, míg a nem zenekedvelőknek csak 72%-a.

A felmérés azt is megállapította, hogy a zenebarátok 54%-a úgy véli, hogy az éghajlatváltozás kezelésének mostantól elsődleges prioritásnak kell lennie, megelőzve más kérdéseket.

Dr. Matt Brennan, a tanulmány vezetője elmondta: „A projekt eredményei azért izgalmasak, mert egyértelmű összefüggést mutatnak a zene iránti rajongás, az éghajlatváltozással kapcsolatos fokozott aggodalom és a cselekvés iránti vágy között. A zenei kultúra régóta kulcsszerepet játszik a társadalmi mozgalmakban, és a bizonyítékok azt mutatják, hogy ez a kapcsolat napjainkban is erős, amikor az éghajlati vészhelyzetről van szó.”

A felmérésből az is kiderült, hogy a zenét értékelő emberek hajlandóak is fenntartható módon foglalkozni a zenével.

Forrás: Ludovico Einaudi/youtube.com
Fotó: AntonioGuillem/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Saját fejlesztésű applikációval csökkenti turnéi karbonlábnyomát a Coldplay Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam