2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ahogy a zenének, úgy a folyók vizének is szabadon kellene áramlania

Legalábbis ha szeretnénk gondoskodni a tengerektől a folyók forrásáig hatalmas utat bejáró vándorló halfajok megóvásáról. A WWF vezető kutatója, Jeff Opperman gitárt ragadott, hogy munkatársaival a zene hullámhosszán adja át a vizesélőhelyek helyreállításáról szóló üzenetét.

Egy 2020-as jelentés szerint a vándorló édesvízi halfajok populációja a 70-es évek óta átlagosan 76 százalékkal csökkent. A táplálékláncban, de emberek millióinak élelmezésében és a folyók egészségének megőrzésében is kulcsszerepet játszó halak visszaszorulásáért jelentős részben az élőhelyük megszűnése vagy átalakítása okolható.

A folyókon kialakított gátak megszűntetése fontos lépést jelent a halak akadálytalan mozgásának biztosítása és a populációk helyreállítása felé.

Forrás: Jeff Opperman/youtube.com
Vándorló lazacok Fotó: sekarb/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Külön lejátszási listája lett minden metróvonalnak a Spotifyon Bécsben Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: panda.org
Vissza
Hírfolyam