2018. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Azzá leszel, amit eszel?

Hogy tudtunk volna az utóbbi 200 év óriási változásaihoz alkalmazkodni, amikor genetikai felépítésünk továbbra is főként őseinkére hasonlít? A 2007-ben készült, Műkaják című amerikai dokumentumfilm azzal szembesít minket, hogy van-e összefüggés aközött amit megeszünk, és egészségünk megromlása között.

„Az emberiség a kezdetektől fogva hús-, hal- és zöldségétrenden fejlődött. Az utóbbi ötven évben a friss ételt mesterséges anyagokkal helyettesítettük, amelyek úgy néznek ki, olyan az ízük, mint az igazi ételé, de hiányzik belőlük a szükséges tápanyag. Közben viszont nőtt az életet fenyegető, tönkretevő betegségek száma, mint amilyen a szívbetegség, a rák, a diabétesz, a demencia és a depresszió. Néhány szakértő úgy véli, hogy ez a népesség elöregedése miatt van. Ha ez a helyzet, akkor miért kapják meg ezeket a betegségeket egyre fiatalabb korban a gyermekeink, addig, hogy a XXI. században az élettartam csökkenni látszik? Van-e összefüggés aközött, amit megeszünk, és egészségünk megromlása között? Az igazság a megtévesztő látszat mögött rejtőzik.”

Ezzel a felvezetéssel kezdődik az a 2007-ben készült, Műkaják című tanulságos dokumentumfilm, amely azt járja körbe, hogy a hajdan vadászó, halászó, bogyókat gyűjtő emberiség manapság milyen műételekkel mérgezi magát. Az alábbi film Magyarországon a LifeNetworkon került bemutatásra, és a youtube.com-on is megtekinthető.

Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A frissen préselt búzafűlé A gyógyító dió A klímaváltozás a lelki egészségünket is rombolja A természet feltöltő ereje Az egészséget hozó szerencsehal