2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A gyógyító dió

India mindig is a természetes orvostudomány kincse volt. Évek óta számos indiai gyógynövény és fűszernövény kulcsfontosságú szerepet játszik a krónikus betegségek, köztük a rák gyógyításában. Egy pár évvel ezelőtti tanulmány során azonban megfigyelték, hogy az Indiából származó száraz gyümölcs, a dió a férfi meddőségét is gyógyítja.

A dió egy „szuperétel”, amelyben igen magas a természetes egészségjavító vegyi anyagok – például az omega-3 zsírsavak – tartalma, és már bizonyított, hogy védelmet nyújt az emlőrák és a szívbetegségek ellen.

 „Az Egyesült Államok évek óta küzd a zsír ellen, és úgy gondolom, hogy ez a mi nagy hátrányunk. Tökéletes példa rá a dió. Miközben nagy a zsírtartalma, a benne lévő zsír nem vezet a prosztatarák növekedéséhez” – nyilatkozta dr. Paul Davis, az UC Davis Cancer Center kutatója a British Journal of Nutrition című szaklapnak.

Az intézetben emellett azt is megfigyelték, hogy a dióban jelen lévő omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a spermium érlelésében és a membránfunkcióban. A kutatások szerint a diófogyasztás javítja és megnöveli a férfiaknál a spermium minőségét, ami gyógyítja a meddőségüket. 

Wendie Robbins kutató szerint „itt az ideje, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk arra, amit a férfiak a fogamzás idejében esznek”.

Neked ajánljuk
Végre tudjuk, hogy miért van a férfiaknak szakálla Jelentős izomtömeg-növekedést eredményezett egereknél egy génterápia Rengeteg halálos áldozatot követelt az Amphan-ciklon A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: indiatvnews.com
Vissza
Hírfolyam