2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A piros húsú alma meghódítja Európát

A holland Red Moon vállalat többfajta piros húsú almát mutatott be, és egyben dobott piacra a Fruit Logistica 2018 kiállítás alkalmával, amelyek egész Európában nagy érdeklődést váltottak ki. A piros húsú almák nemcsak szépek, de nagyon egészségesek is.

A freshplaza.com beszámolója szerint a piros húsú fajták előnye azon túl, hogy jól néznek ki, a különleges íz és zamat, valamint a természetes piros színű almalé, almabor és egyéb termékek előállítási lehetősége (festékanyag hozzáadása nélkül).

A fogyasztók körében kifejezetten népszerűek a piros húsú fajták, a megjelenésük és általában kellemes, savanykás ízük miatt is. De ami ennél is fontosabb, ezeknek az almáknak a hagyományos fajtákénál magasabb a C-vitamin- és az antocián- (antioxidáns) tartalmuk is, ami még egészségesebbé teszi őket.

A Red Moon cég meg van győződve arról, hogy a piros húsú alma rövid időn belül a „szuperélelmiszerek” sorába lép, mivel szerinte a termesztésben lévő más fajtákhoz viszonyítva magasabb tápértékkel is rendelkezik.

Ebben az évben Franciaországban és Olaszországban több mint 100 hektár új ültetvényt telepítenek a piros húsú fajtákból. A Red Moon Alapítvány olasz, francia és holland almanemesítőkkel dolgozik együtt.

Piros húsú, fogyasztásra alkalmas almát korábban is nemesítettek már, talán az első híresebb ilyen fajta az új-zélandi HortResearch Intézet nevéhez fűződik, amely 2006-ban mutatta be saját vörös húsú fajtáját. A Redlove fajtát többen ismerhetik, ezt Markus Kobert svájci csemetekert-tulajdonos nemesítette, de Németországban is bejegyeztek néhány éve egy új fajtát Baya Marisa néven.

Neked ajánljuk
Természetvédelmi, vadgazdálkodási és méhészeti összefogás az agrártámogatások megváltoztatásáért Egy ipari csarnok is lehet fenntartható Cleaneco – a környezettudatos magyar mosószer „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam