2020. február 24., Mátyás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A piros húsú alma meghódítja Európát

A holland Red Moon vállalat többfajta piros húsú almát mutatott be, és egyben dobott piacra a Fruit Logistica 2018 kiállítás alkalmával, amelyek egész Európában nagy érdeklődést váltottak ki. A piros húsú almák nemcsak szépek, de nagyon egészségesek is.

A freshplaza.com beszámolója szerint a piros húsú fajták előnye azon túl, hogy jól néznek ki, a különleges íz és zamat, valamint a természetes piros színű almalé, almabor és egyéb termékek előállítási lehetősége (festékanyag hozzáadása nélkül).

A fogyasztók körében kifejezetten népszerűek a piros húsú fajták, a megjelenésük és általában kellemes, savanykás ízük miatt is. De ami ennél is fontosabb, ezeknek az almáknak a hagyományos fajtákénál magasabb a C-vitamin- és az antocián- (antioxidáns) tartalmuk is, ami még egészségesebbé teszi őket.

A Red Moon cég meg van győződve arról, hogy a piros húsú alma rövid időn belül a „szuperélelmiszerek” sorába lép, mivel szerinte a termesztésben lévő más fajtákhoz viszonyítva magasabb tápértékkel is rendelkezik.

Ebben az évben Franciaországban és Olaszországban több mint 100 hektár új ültetvényt telepítenek a piros húsú fajtákból. A Red Moon Alapítvány olasz, francia és holland almanemesítőkkel dolgozik együtt.

Piros húsú, fogyasztásra alkalmas almát korábban is nemesítettek már, talán az első híresebb ilyen fajta az új-zélandi HortResearch Intézet nevéhez fűződik, amely 2006-ban mutatta be saját vörös húsú fajtáját. A Redlove fajtát többen ismerhetik, ezt Markus Kobert svájci csemetekert-tulajdonos nemesítette, de Németországban is bejegyeztek néhány éve egy új fajtát Baya Marisa néven.

Neked ajánljuk
Gigantikus erdőtelepítés jön Magyarországon Miért iszunk tejet? Van még hova zöldülnie a magyar ingatlanpiacnak Több élelmiszer végzi a kukában, mint eddig gondoltuk Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam