2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefüggés lehet a környezetszennyezés, a tisztább otthonok és az allergiások számának növekedése között?

Egy 2016-os felmérés szerint elképzelhető, hogy 2025-re az Egyesült Királyság népességének fele szénanáthával, asztmával és egyéb allergiával küzd majd, amennyiben a jelenlegi tendenciák folytatódnak. Ennek oka a közlekedéssel járó környezetszennyezésben és a tisztább otthonokban rejlik – derül ki a kutatásból.

Jelenleg négyből egy ember küzd legalább egy típusú allergiától, és évente mintegy 5 százalékkal nő az allergiás megbetegedések száma. A szenvedők fele gyerek, és 2025-re az asztma lesz a leggyakrabban előforduló gyerekkori betegség, amelynek egészségügyi költsége a leginkább magasra rúg majd.

Fotó: flickr.com

A közlekedési légszennyezettség, a kínosan tiszta otthonok (és ezáltal kevesebb gyerekkori fertőzés) mellett a különféle pollenek is komoly problémákat okoznak majd. Az allergiás reakcióval küzdő emberek száma egyre drasztikusabban növekszik, az elmúlt években megduplázódott az ételallergiások száma is.

A legsúlyosabb allergiás reakció, az anafilaxia miatt kórházba szállított betegek száma 1992 és 2012 között 615 százalékkal nőtt.

„Az allergiával küzdő emberek száma és az allergiás reakciók intenzitása elképesztő mértékben növekszik, és ez a tendencia várhatóan a továbbiakban is folytatódik.

Várhatóan tíz éven belül a népesség fele küzd majd szénanáthával, asztmával és különféle ételallergiákkal” – fogalmaz a Manchesteri Egyetem munkatársa, Sheena Cruickshank.

Neked ajánljuk
Rosszul hat az agyi tevékenységre a légszennyezettség Rosszul hat az agyi tevékenységre a légszennyezettség Mennyire tiszta valójában a napenergia? Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: babaszoba.hu
Vissza
Hírfolyam