2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefüggés lehet a környezetszennyezés, a tisztább otthonok és az allergiások számának növekedése között?

Egy 2016-os felmérés szerint elképzelhető, hogy 2025-re az Egyesült Királyság népességének fele szénanáthával, asztmával és egyéb allergiával küzd majd, amennyiben a jelenlegi tendenciák folytatódnak. Ennek oka a közlekedéssel járó környezetszennyezésben és a tisztább otthonokban rejlik – derül ki a kutatásból.

Jelenleg négyből egy ember küzd legalább egy típusú allergiától, és évente mintegy 5 százalékkal nő az allergiás megbetegedések száma. A szenvedők fele gyerek, és 2025-re az asztma lesz a leggyakrabban előforduló gyerekkori betegség, amelynek egészségügyi költsége a leginkább magasra rúg majd.

Fotó: flickr.com

A közlekedési légszennyezettség, a kínosan tiszta otthonok (és ezáltal kevesebb gyerekkori fertőzés) mellett a különféle pollenek is komoly problémákat okoznak majd. Az allergiás reakcióval küzdő emberek száma egyre drasztikusabban növekszik, az elmúlt években megduplázódott az ételallergiások száma is.

A legsúlyosabb allergiás reakció, az anafilaxia miatt kórházba szállított betegek száma 1992 és 2012 között 615 százalékkal nőtt.

„Az allergiával küzdő emberek száma és az allergiás reakciók intenzitása elképesztő mértékben növekszik, és ez a tendencia várhatóan a továbbiakban is folytatódik.

Várhatóan tíz éven belül a népesség fele küzd majd szénanáthával, asztmával és különféle ételallergiákkal” – fogalmaz a Manchesteri Egyetem munkatársa, Sheena Cruickshank.

Neked ajánljuk
Gyors klímavédelmi intézkedések szükségesek az Európában élők egészsége érdekében Közel az idő, amikor egy egyszerű fertőzés újra halálossá válhat Fákkal tarthatjuk hűvösen a városokat Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra: babaszoba.hu
Vissza
Hírfolyam