2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

49 fok az autóban!

A vezess.hu honlap munkatársai a hőségriadón felbuzdulva tettek egy kísérletet. Megkérték az olvasóikat, hogy fotózzák le: az irdatlan nagy hőségben éppen mit mutat az autójuk hőmérője. A fotók a bizonyítékok arra, hogy SOHA, semmilyen körülmények között nem szabad gyereket vagy háziállatot egyedül hagyni az autóban a nagy melegben, még 10 percre sem!

A honlap munkatársai a „legdurvább bizonyítékokat” tárták az olvasók elé a kísérletből.

Ausztria, Dornbim

Mint írják, szélsőséges hőségben az autó belső tere gyorsan felmelegszik, s olyankor automatikusan lassulnak a reakciók. A durva meleg megviseli az emberi szervezetet, különösképpen az idősebb korosztályt, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket.

Baja

Az egészségesekre is rossz hatással van a hőség, csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám. Ezek következményeként gyengül az összpontosítás, lankad a figyelem, ami balesetveszélyes helyzetet teremthet.

Bécs

Különösen figyelni kell a gyalogosokra és a kerékpárosokra, akikre közvetlenül tűz a nap, és emiatt sokkal könnyebben rosszul lehetnek,

főleg a forró aszfalton, akár a zebrán, vagy az autók között közlekedve. Az ország nagyobb városaiban sok helyen hűtött vizet osztanak számukra.

Budapest
Budapest, Széll Kálmán tér, dugóban araszolva
München
Tarpa
Neked ajánljuk
Gyógyhatású kisüstik Gyömrőről – már az orvosok is elismerik Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam