2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

49 fok az autóban!

A vezess.hu honlap munkatársai a hőségriadón felbuzdulva tettek egy kísérletet. Megkérték az olvasóikat, hogy fotózzák le: az irdatlan nagy hőségben éppen mit mutat az autójuk hőmérője. A fotók a bizonyítékok arra, hogy SOHA, semmilyen körülmények között nem szabad gyereket vagy háziállatot egyedül hagyni az autóban a nagy melegben, még 10 percre sem!

A honlap munkatársai a „legdurvább bizonyítékokat” tárták az olvasók elé a kísérletből.

Ausztria, Dornbim

Mint írják, szélsőséges hőségben az autó belső tere gyorsan felmelegszik, s olyankor automatikusan lassulnak a reakciók. A durva meleg megviseli az emberi szervezetet, különösképpen az idősebb korosztályt, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket.

Baja

Az egészségesekre is rossz hatással van a hőség, csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám. Ezek következményeként gyengül az összpontosítás, lankad a figyelem, ami balesetveszélyes helyzetet teremthet.

Bécs

Különösen figyelni kell a gyalogosokra és a kerékpárosokra, akikre közvetlenül tűz a nap, és emiatt sokkal könnyebben rosszul lehetnek,

főleg a forró aszfalton, akár a zebrán, vagy az autók között közlekedve. Az ország nagyobb városaiban sok helyen hűtött vizet osztanak számukra.

Budapest
Budapest, Széll Kálmán tér, dugóban araszolva
München
Tarpa
Neked ajánljuk
Rosszul hat az agyi tevékenységre a légszennyezettség A világátlagnál kétszer gyorsabban melegszik Izrael Ingyen használhatják a Mol Limót a Tanítsunk Magyarországért mentorai Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam