2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezres nagyságrendben ölhet a klímaváltozás

Egy új kutatásban a szakértők azt mérték fel, hogy milyen hatással lesz az amerikaiak egészségére a felmelegedés az elkövetkező évtizedekben. Az új vizsgálat alapján 2050-re még a legjobb esetben is több ezerrel nőhet azok száma, akik sürgősségi kezelésre szorulnak majd a forróság miatt.

A phys.org-on megjelent írás szerint a szakértők azt elemezték, hogy

2005 és 2012 között 136 nagyvárosi régióban nyaranként hányan fordultak orvoshoz hipertermiával, azaz túlmelegedéssel.

A csapat emellett azt is felmérte, hogy a különböző klimatikus forgatókönyvek mellett hányan szorulnak majd a jövőben sürgősségi kezelésre hipertermia miatt.

Az adatok alapján az érintett területeken 2050-re legalább 21 000-rel nőhet a súlyos túlmelegedéses esetek száma.

Ha nem sikerül csökkenteni a klímaváltozás mértékét, 2090-re 28 000-re nőhet a szám. Rosszabb esetben 2050-ben 28 000-rel többen kerülnek majd kórházba túlmelegedés miatt, 2090-ben pedig már 65 000-rel.

Fotó: Thinkstock

David Mills, az ABT Associates kutatója és a csapat tagja szerint munkájuk célja az volt, hogy ne fizikai értékekkel mutassanak rá az éghajlatváltozás jelentőségére, hanem olyan, az emberek számára jobban érthető jellemzővel, mint az egészség.

Ez egy másik módja annak, hogy azt mondjuk: ezt jelentheti önnek az éghajlatváltozás

– nyilatkozta a szakértő.

2016-ban már megjelent egy hasonló tanulmány, melyben azt tárgyalták, hogy miként befolyásolja majd a globális felmelegedés a közegészséget. Abban a kutatásban külön hangsúlyt fektettek a forrósághoz köthető halálesetekre.

Megfelelő kezelés nélkül a hipertermia igen súlyos hatásokkal járhat, és akár halált is okozhat.

Neked ajánljuk
Az internet depresszióssá tesz Zöld táplálás: a szoptatás A klímát számos tényező alakítja, és biztos, hogy az ember az egyik A többség drágábban is megvenné a környezetbarát termékeket A mostani lehet a valaha volt legmelegebb június
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam