2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már kardioösvény is van a Normafán

A Normafa fejlesztése már három éve folyik és most kiegészült a Budapesti Szent Ferenc Kórház jóvoltából egy kardioösvénnyel is, amit elsősorban szív- és érrendszeri problémákkal, magas vérnyomással és cukorbetegséggel küszködők számára alakítottak ki, 3 és fél, 4 és 5 kilométeres útvonalakkal.

A statisztikák szerint ma minden negyedik ember meghal a szívinfarktusát követő első évben. Erre tekintettel dolgozta ki a kórház a mozgásprogramját. Az ösvényt nemcsak betegeknek ajánlják, megelőzés és állapotfelmérés céljából is előnyös. A kardioösvényen a rövid túraútvonal 3,5, a közepes 4, a hosszú pedig 5 kilométeres.

Ami a további fejlesztéseket illeti, a Normafa Síháznál lévő parkoló várhatóan jövőre vagy az azt követő évben megszűnik, a helyén zöldfelület lesz. A parkolót áthelyezik a Konkoly-Thege Miklós úthoz. Emellett folyik az egykori Fácán vendéglő épületének felújítása, valamint ahhoz kapcsolódóan egy új szárny felépítésével bővíti az önkormányzat a Zugligeti Általános Iskolát.

Fotó: hegyvidek.hu
Neked ajánljuk
Rosszul hat az agyi tevékenységre a légszennyezettség Kerékpáros fejlesztés Mezőhegyesen Ingyen használhatják a Mol Limót a Tanítsunk Magyarországért mentorai Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam