2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyuri bácsi egészségmegőrző gyógynövényes naptára egész évre

„Velem is előfordul, hogy nem tudom meginni a soron következő teát, de az nem baj. Kérem, gondolják meg, és használják! Érdemes! Ezzel egy évre nagyon sokat tesznek a saját egészségük megóvása érdekében” – hívja fel a figyelmet a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi a gyógynövénykúrák használatára. Íme, az egészségmegőrző gyógynövénynaptár év elejére.

Gyuri bácsi javaslata szerint a gyógynövénykúra egyes elemeit saját elhatározásunk szerint össze lehet cserélni, kivétel ez alól a két csalánkúra, és télen a mentatea, ahol lényeges az időpont. A 14 és 30 év közötti fiataloknak elég, ha a felét megcsinálják a kúrának, ha két hét helyett csak egy hétig, vagy négy helyett két hétig isszák a teát. 14 év alatt nem javasolt az egészségmegőrző gyógynövénykúra!

Január 2-14.: IMMUNERŐSÍTÉS, NYUGTATÓ

Háromnaponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfűtea, esetleg váltogatva.

Január 15.: BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSE

Egy csésze bármilyen mentatea.

Január 16-30.: NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSE, HÓLYAGERŐSÍTÉS

A nőknek 14 éves kor felett háromnaponként egy csésze cickafarkfűtea. A 2,5 dl vízhez egy csapott teáskanál füvet tegyenek. Ezt életkortól függetlenül csinálják, kivéve a 14 éven aluli leányokat.

A kúra alatt egy ülőfürdő is javasolt cickafarkból. A fürdővízhez 5 liter teát öntsenek. 1 liter teához 1 evőkanál fű kell. A szívtájékot ne érje a víz.

Férfiaknál 50 éves kor után háromnaponként reggel egy csésze kisvirágú füzikéből főzött tea. Fiatalabbak is fogyaszthatják 14 év felett. 

Január 31.: BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSE

Egy csésze fodor- vagy borsmentatea.

Február 1-14.: IMMUNERŐSÍTÉS, NYUGTATÁS, VÉRTISZTÍTÁS

Minden negyedik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfűtea, esetleg válogatva. A közbeeső napokon négynaponként egy csésze pásztortáska.

Február 15.: BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSE

Egy csésze valamelyik mentateából.

Február 16-28.: MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁS

Háromnaponként egy csésze gyermekláncfűlevél- vagy gyökérből készült tea. A gyökérteát 2-3 percig főzni kell.

Neked ajánljuk
Gyógynövények gombás megbetegedésekre Gyógynövények gombás megbetegedésekre A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam