2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberre is veszélyes szúnyogfaj jelent meg Magyarországon

Még csak március eleje van, de már százával jelentek meg a szúnyogok, ráadásul olyan, nem őshonos fajok is felbukkantak, melyek a klímaváltozás miatt kezdtek elterjedni Magyarországon.

Egy székesfehérvári hölgy például a Facebookon számolt be arról, hogy csak néhány percre hagyta nyitva a bejárati ajtót, és ezalatt ázsiai tigrisszúnyogok özöne lepte el a lakást.

Ázsiából érkezett tigrisszúnyog Fotó: pecsma.hu

„Fél 6 körül 5 percre nyitva hagytam a bejárati ajtót. Két órát az ázsiai tigrisszúnyogok levadászásával töltöttem… Eddig 27-nél tartok (plusz kb. 10, ami falra kenődött vagy nem találtam meg)” – írta a posztjában. Mindez azért is aggasztó, mert a Délkelet-Ázsiában őshonos trópusi szúnyogfaj kimondottan szereti az embert, és terjesztheti a Zika-vírust, valamint számos veszélyes betegség kórokozóját, mint például a sárgaláz, vagy a nyugat-nílusi láz.

Jól látható tehát, hogy az éghajlatváltozás ily módon is elért bennünket.

Neked ajánljuk
Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: civilhetes.net
Vissza
Hírfolyam