2020. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nagyvárosi levegő felgyorsítja a bőröregedést – így tehetsz ellene

Az urban aging, vagyis városi öregedés tünetei közé soroljuk mindazokat a bőrelváltozásokat, melyeket a nagyvárosi légszennyezettség és egyéb környezeti behatások váltanak ki. Cikkünkből kiderül, mit tanácsol a szakértő a megelőzésükre és kezelésükre.

A mindennapi rohanásban,

a szmogban, a felszálló porban olyan méreganyagok és egyéb káros vegyszerek találhatók meg, amelyek a bőr idő előtti öregedését okozzák.

Ahhoz, hogy hatékonyan fel tudjuk venni a kesztyűt az urban aging tüneteivel szemben, sokkal intenzívebb védelemre és a bőr regeneráló képességének fokozott elősegítésére van szükség.

Mit tehetünk ellene?

– A nagyvárosok és az ipari gyárterületek lakóinak bőre nagy terhelésnek van kitéve, így elsődleges feladatunk az, hogy méregtelenítsük arcbőrünket, és védjük a további behatásoktól – magyarázza Oláh Róbert, a Natics organikus arcápolókat gyártó vállalat termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi: a biotechnológiának és a természetben fellelhető, organikus alapanyagoknak köszönhetően olyan innovatív arcápolási szerek állnak ma már rendelkezésre, melyek segítségével minimalizálni tudjuk a méreganyagok bőrbe jutását, illetve felszívódását.

Az urban agingben érintettek számára azok az organikus arcápolók a legjobb választások, amelyekben aktív szén és magnetit is megtalálható.

Ezek ugyanis mágnesként szívják magukba és kötik meg a szennyeződéseket, hogy aztán bő vízzel el is távolíthassuk őket. A hatékony méregtelenítés után pedig nincs más dolgunk, minthogy válasszunk egy olyan arcápolót, amely effektív hatóanyagainak köszönhetően eredményesen védi arcbőrünket.

Ilyen arcápolót válassz

– Rendkívül fontos, hogy olyan organikus alapanyagokból készüljön az arcápolónk, melyek valóban védelmet tudnak nyújtani arcbőrünk számára a méreganyagokkal szemben, és elő tudják segíteni a sejtregenerációit is – mutat rá a szakértő. Úgy véli, négy kiemelkedő hatóanyag együttes alkalmazása segítségével többé nem kell tartanunk az urban aging bőrkárosító hatásától.

Ectoin: ez egy igen különleges hatóanyag, melyet a sivatagban fedeztek fel. Úgy tudni, a növényi alkotóelemet az egysejtűek használják a szélsőséges behatások elleni védelemben. A bőrön szabályos védőpajzsként működik, hiszen egyaránt véd a káros sugárzásoktól, a kék fénytől és az extrém hőingadozásoktól is.

Phytosteril macadamiate: a bőr barierr-rétegének optimálisan hatékony működését, azaz a természetes védőfunkciót segíti elő a phytosteril macadamiate. Miközben selyemrétegként öleli körbe arcbőrünket, nyugtató hatást is kifejt.

Hialuronsav: a bőr sejtjeibe zárja a nedvességet, így folyamatos hidratáltságot biztosít az arc számára.

C-vitamin: stabil formában, az Ethyl Ascorbic Acidet a legmodernebb C-vitamin-derivátumként tartják számon, amely azon túl, hogy regenerálja az UV-károsodott bőrt, megköti a szabad gyököket, ezáltal csökkenti a bőr gyulladását, és üde, egészséges arcbőrt biztosít.

Neked ajánljuk
Miért nem árt a koronavírus a méhészeknek? A méhméreg a válasz? Előre megjósolható a koronavírus-járvány esetleges második hulláma a szennyvízből Hatékonyabban termeltek a napelemek a járvány alatt Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: retikul.hu
Vissza
Hírfolyam