2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az internet depresszióssá tesz

700 ezren szenvednek depresszióban Magyarországon, akiknek nemcsak betegségükkel, hanem az arra aggatott társadalmi stigmával is meg kell küzdeniük.

Manapság – az internet, az influenszerek, netes botok és az álhírek korában – egyre gyakrabban támadhat az az érzésünk, hogy

kisebb hangsúly van azon, hogy milyen a világ valójában, és jóval nagyobb azon, hogy mi látszik belőle.

A noizz.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarországon 700 ezren küzdenek csak depresszióval évente, s mivel a mentális betegségek még mindig stigmának számítanak, sokan titkolják is, hogy bennük szenvednek.

Amit kisebb-nagyobb, tényleges vagy önjelölt véleményvezérek, celebek megmutatnak magukból, az jó eséllyel sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a saját életünk. Őket nézve könnyű összezavarodni, és megkérdőjelezni saját értékeinket.

Fotó: pixabay.com

Könnyen unalmasnak láthatjuk az életet, amikor egy irodaház sterilitásában értesülünk arról, hogy Klein Dávid megint nekivág egy nagy hegyi túrának. Ebben a helyzetben érdemes tehát azzal foglalkozni, hogy

miképpen tudjuk megőrizni mentális egészségünket.

A portál a rossz hírek szerepét is kiemeli: az élővilág nehéz helyzetétől kezdve a klímaváltozásig sok vészjósló jellel találkozunk a sajtóban. Ha tehát nem a beteljesületlen vágyainkról olvasgatunk, akkor arról értesülünk, hogy hamarosan lakhatatlanná válik a Föld.

Neked ajánljuk
Ikerkutatási eredmény a nem iker emberek koszorúér-betegségeiről Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok William von Hippel: A nagy társas ugrás Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: noizz.hu
Vissza
Hírfolyam