2020. február 29.,
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az éghajlatváltozás hozzájárul a mentális betegségek kialakulásához

Az Amerikai Pszichológiai Egyesület jelentése szerint az éghajlatváltozással összefüggő katasztrófák egyre nagyobb számban jelennek meg és befolyásolják a mentális egészséget.

Az éghajlatváltozás nemcsak a bolygónk, hanem testünk és lelkünk számára is káros lehet – írja a PopSci, akik egy tudóscsoport jelentését szemlézték cikkükben.

A jelentés két széles halmazra bontja fel a mentális egészségre gyakorolt ​​hatásokat: akut hatások, mint például az éghajlatváltozással összefüggő sokkok (pl. tűz, árvíz, vihar) és a krónikus hatások, vagyis az éghajlatváltozás fokozatos hatásai a jólétünkre.

Fotó: pixabay.com

A szerzők arra a felismerésre jutottak, hogy a katasztrófákban érintett emberek negyven százaléka jó eséllyel mutat valamilyen pszichopatológiás tünetet. Ez magában foglalja a szorongást, a depressziót, a hangulati zavarokat és a PTSD-t.

A jelentés szerint a Katrina hurrikán által érintett területeken élők között minden hatodik embernél megjelentek a poszttraumás stressz zavarának kritériumai. Hasonlóképpen az öngyilkosság és az öngyilkossági gondolatok több mint kétszeresére nőttek ezekben a régiókban, és az emberek 49 százalékánál alakult ki szorongás vagy hangulati zavarok, esetleg depresszió.

Neked ajánljuk
Az amerikai kamaszok többsége érzi magán a klímadepresszió jeleit Az amerikai kamaszok többsége érzi magán a klímadepresszió jeleit Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány Biztató eredményeket hozott a drogériákat cselekvésre buzdító petíció Így nézne ki a jövő villanyautója?
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam