2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez lenne a hosszú élet titka?

A helyi élelmiszerek fogyasztása nagyban segíti az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás elleni harcot – áll a medicalnewstoday.com-ban megjelent friss tanulmányban. Érdemes tehát az egészséges diéta után való kutatás mellett a vásárlási szokásainkon is változtatni.

A felmérés eredményének oka nem meglepő:

az élelmiszerek fogyasztása nagyban meghatározza egészségünk alakulását, és a helyi élelmiszerek általában kisebb fokon feldolgozottak, mint a kényelmi ételek.

A kevesebb adalékanyag és tartósítószer révén egy sor olyan civilizációs ártalom esélye csökken, amelyek a magas fokon feldolgozott élelmiszerek, gyorsételek és kényelmi élelmiszerek, snackek révén gyakorta jelen van. Különösen a hasi zsírpárna növekedésével és a kettes típusú cukorbetegséggel áll összefüggésben a kényelmi ételek túlzott és rendszeres fogyasztása.

Illusztráció: agrarvilag.hu

Mindez sokakat valamilyen diéta irányába hajt – teszi hozzá a cikk –, ezért ők fogyókúrák és egészséges vagy annak vélt étrendek végtelen hajszolásában élnek.

A legjobb valóban az, ha mérsékeljük a cukor, a só és a zsír bevitelét, és minél több teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Különösen a mediterrán diéta követése jelent nagy előnyt az egészségre nézve.

A tanulmány szerint ugyanakkor a vásárlási szokások is kihatással vannak az egészségünkre.

Az iparilag feldolgozott élelmiszerek hosszas tárolásra és szállításra vannak tervezve, ezzel szemben a helyi élelmiszerek rendszerint csak alapvető hozzávalókat tartalmaznak.

Neked ajánljuk
WHO: a klímaváltozásnak jelentős egészségkárosító hatása van Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk Már pelenkából is készül tetőcserép Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Több ezren tüntettek Sydney-ben a klímaváltozás és a bozóttüzek miatt
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam