2020. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez lenne a hosszú élet titka?

A helyi élelmiszerek fogyasztása nagyban segíti az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás elleni harcot – áll a medicalnewstoday.com-ban megjelent friss tanulmányban. Érdemes tehát az egészséges diéta után való kutatás mellett a vásárlási szokásainkon is változtatni.

A felmérés eredményének oka nem meglepő:

az élelmiszerek fogyasztása nagyban meghatározza egészségünk alakulását, és a helyi élelmiszerek általában kisebb fokon feldolgozottak, mint a kényelmi ételek.

A kevesebb adalékanyag és tartósítószer révén egy sor olyan civilizációs ártalom esélye csökken, amelyek a magas fokon feldolgozott élelmiszerek, gyorsételek és kényelmi élelmiszerek, snackek révén gyakorta jelen van. Különösen a hasi zsírpárna növekedésével és a kettes típusú cukorbetegséggel áll összefüggésben a kényelmi ételek túlzott és rendszeres fogyasztása.

Illusztráció: agrarvilag.hu

Mindez sokakat valamilyen diéta irányába hajt – teszi hozzá a cikk –, ezért ők fogyókúrák és egészséges vagy annak vélt étrendek végtelen hajszolásában élnek.

A legjobb valóban az, ha mérsékeljük a cukor, a só és a zsír bevitelét, és minél több teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Különösen a mediterrán diéta követése jelent nagy előnyt az egészségre nézve.

A tanulmány szerint ugyanakkor a vásárlási szokások is kihatással vannak az egészségünkre.

Az iparilag feldolgozott élelmiszerek hosszas tárolásra és szállításra vannak tervezve, ezzel szemben a helyi élelmiszerek rendszerint csak alapvető hozzávalókat tartalmaznak.

Neked ajánljuk
Tudja, mennyi műanyagot eszik? Kiszámolták Nem a mértéktelen pazarlástól határtalan az ünnep öröme Magyarország medencében fekszik, ezért nagyobb a légszennyezettség a környező országokhoz képest A tűz után most a víz pusztít Ausztráliában Az ausztrál tűzvészből megmentett állatok (Képgaléria)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam