2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az asztmás megbetegedések harmadát a légszennyezés okozza

A kutatók becslése szerint több ezer 1–14 év közötti gyerek asztmáját okozhatja a légszennyezés. Az Egyesült Királyság területén 1,1 millió gyerek szenved az asztmától.

A kutatók szerint az autók légszennyezése roncsolhatja a légutakat, az állandó irritáció pedig az asztma kialakulásához vezethet azoknál a gyerekeknél, akik genetikailag hajlamosak a betegségre.

A Barcelonai Egészségügyi Intézet 18 európai ország több mint 63 ezer asztmás betegének adatait nézte át. Arra jutottak, hogy

az esetek 11,4 százaléka megelőzhető lett volna, ha az országok betartanák a WHO szálló por értékére vonatkozó előírásait.

Fotó: pixabay.com

Nem elég, ha csak a közlekedés okozta légszennyezettség csökkentése mellett kötelezik el magukat az országok, az ipari szereplőknek is vállalniuk kellene, hogy csökkentik a káros anyagok kibocsátását. Ha minden európai ország vállalná, hogy csökkenti a légszennyezést, akkor az esetek több mint 33 százaléka megelőzhető lenne.

„Egyetlen gyereknek sem szabadna asztmás rohamot kapnia, és az asztma tüneteivel élni azért, mert koszos a levegő” – összegzik a tanulmány készítői, miért is lenne fontos, hogy a kormányok hatékonyabban lépjenek fel a légszennyezés ellen.

Neked ajánljuk
Legalább egymillió magyarnak okoz egészségügyi problémát a légszennyezettség Globális szennyezésként kell kezelni az emberi zajt A füstköd miatt bezárták az iskolákat Újdelhiben Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam