2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly egészségi kockázatot jelenthetnek egyes egzotikus ízeltlábúak

Komoly egészségi kockázattal járhat egyes egzotikus ízeltlábúak elterjedése Magyarországon – mondta az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Garamszegi László Zsolt elmondása szerint, mivel az emberek ma többet utaznak és kereskednek, ezáltal gyakran távoli helyekről is eljutnak Magyarországra különböző ízeltlábúak.

Az utóbbi évtizedekben európai szintű jelenség, így Magyarországon is tapasztalható, hogy olyan csípőszúnyogfajok jelennek meg, amelyek eddig nem tartoztak az itteni faunához. A szúnyogcsípés pedig nemcsak kellemetlen, de betegségeket is terjeszthet.

Ázsiai tigrisszúnyog Fotó: wikipedia.org

Nagyon sok ízeltlábú faj egyre inkább elterjed a klímaváltozás, illetve a változó, számukra kedvezőbb éghajlat miatt – mondta Garamszegi László Zsolt.

Neked ajánljuk
„Szuperimmunitásuk” révén tudják megbetegedés nélkül hordozni a koronavírust a denevérek AIDS-világkörkép – 2018 Óvják, védik az ázsiai vadlovakat a Hortobágyon (Képgaléria) Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam