2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly egészségi kockázatot jelenthetnek egyes egzotikus ízeltlábúak

Komoly egészségi kockázattal járhat egyes egzotikus ízeltlábúak elterjedése Magyarországon – mondta az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Garamszegi László Zsolt elmondása szerint, mivel az emberek ma többet utaznak és kereskednek, ezáltal gyakran távoli helyekről is eljutnak Magyarországra különböző ízeltlábúak.

Az utóbbi évtizedekben európai szintű jelenség, így Magyarországon is tapasztalható, hogy olyan csípőszúnyogfajok jelennek meg, amelyek eddig nem tartoztak az itteni faunához. A szúnyogcsípés pedig nemcsak kellemetlen, de betegségeket is terjeszthet.

Ázsiai tigrisszúnyog Fotó: wikipedia.org

Nagyon sok ízeltlábú faj egyre inkább elterjed a klímaváltozás, illetve a változó, számukra kedvezőbb éghajlat miatt – mondta Garamszegi László Zsolt.

Neked ajánljuk
Sikeres a yogyakartai terepkísérlet A beteg denevérek félrevonulnak társaiktól Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz! A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Új szabályok Berlinben: kötelező lesz napelemet telepíteni
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam