2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly egészségi kockázatot jelenthetnek egyes egzotikus ízeltlábúak

Komoly egészségi kockázattal járhat egyes egzotikus ízeltlábúak elterjedése Magyarországon – mondta az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Garamszegi László Zsolt elmondása szerint, mivel az emberek ma többet utaznak és kereskednek, ezáltal gyakran távoli helyekről is eljutnak Magyarországra különböző ízeltlábúak.

Az utóbbi évtizedekben európai szintű jelenség, így Magyarországon is tapasztalható, hogy olyan csípőszúnyogfajok jelennek meg, amelyek eddig nem tartoztak az itteni faunához. A szúnyogcsípés pedig nemcsak kellemetlen, de betegségeket is terjeszthet.

Ázsiai tigrisszúnyog Fotó: wikipedia.org

Nagyon sok ízeltlábú faj egyre inkább elterjed a klímaváltozás, illetve a változó, számukra kedvezőbb éghajlat miatt – mondta Garamszegi László Zsolt.

Neked ajánljuk
Mit jelent a gyógyszeriparnak a klímaváltozás? A szárazföldi gerinces fajok csaknem egyötödét adják-veszik világszerte Közösségi összefogás a hulladékmentes bevásárlásokért A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam