2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A halhatatlanság növénye és csodálatos hatásai

Az Aloe verát gyakran nevezik csodanövénynek vagy a halhatatlanság növényének. Az aloének számos fajtája létezik, ám amikor emlegetjük, általában az Aloe barbadensis millerről beszélünk.

Ennek a tüskés, vastag, húsos levelű növénynek két hasznos összetevője van: az egyik a zselészerű, nedves része, a másik az aloe latex. A belső, zselés rész annyi tápanyagot tartalmaz, hogy akár szuperételnek is tekinthető.

Azért hívják a halhatatlanság növényének, mert gyógyászati képességeivel hozzájárul az egészséghez.

Fotó: pxhere.com
  • Mivel természetes vegyületek gazdag forrása, külsőleg táplálja és hidratálja a bőrt.
  • Gyakran használják napégés és más égési sérülések, kiütések, irritációk kezelésére.
  • Belsőleg fogyasztva támogatja az emésztést és az egészséges bélmozgást is.
  • Alkalmas gyomorpanaszok enyhítésére.
  • A tápláló vegyületek széles skálája miatt az egész immunrendszerre pozitív hatással van.
  • Magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, C- és E-vitamin, valamint kalcium, króm, réz, magnézium, mangán, kálium, szelén és cink is van benne.

Aloeital

Hozzávalók: egy tenyérnyi méretű aloelevél, ásványvíz, gyümölcsök ízlés szerint.

Elkészítés: A levél zselédarabjait tegyük egy turmixgépbe, gyümölcsökkel vagy egy kis ásványvízzel turmixoljuk össze, majd hagyjuk pihenni fél órát. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen is. Juice, smoothie is készülhet belőle, hozzáadhatjuk krémlevesekhez vagy salátákhoz.

Neked ajánljuk
5 gyógynövény a máj és az epe tisztítására Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul? Az élelmiszerek 14 százaléka elvész, még mielőtt a boltba jutna
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam