2020. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kókuszecet, az új természetes „orvosság”

Az almaecetet sokan ismerik, nemcsak a természetes szépségápolás eszköze, de az egészségmegőrzés egyik fontos szereplője is. A kókuszecet hasonló jótékony tulajdonságokkal rendelkezik, egyre többen ismerik és szeretik.

Délkelet-Ázsiában és Indiában már régóta használják a kókuszecetet, amit a kókuszpálma leveléből, hajtásából vagy virágából készítenek. Nagy mennyiségben tartalmaz aminosavakat, enzimeket, és probiotikumokat.

Ha kókuszecetet vásárolunk, mindig figyeljünk arra, miből állították elő, hogy a tényleges jótékony hatásait élvezni tudjuk. Amit a kókuszdió húsából vagy kókuszvízből gyártanak, ne vegyük meg.

Fotó: thehealthy.com

A kókuszecet jótékony hatásai:

  • Mivel erjedéssel állítják elő, természetes probiotikumforrás, amely segít a bélflóra egyensúlyának megtartásában és helyreállításában.
  • Ecetsavtartalma miatt nem emeli meg a vércukorszintet.
  • Gyulladásgátló hatása van, amely természetes úton segíthet az elhízás elleni harcban és az egészséges testsúly fenntartásában.
  • Mielőtt bárki alkalmazni kezdené a kókuszecetet, konzultáljon orvossal, különösen, ha vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed.

A konyhában egészséges és ízletes salátaöntetet készíthetünk a kókuszecetből egy kis mustár és olaj hozzáadásával. Készíthetünk belőle reggeli „tisztító italt” is, ha egy pohár vízhez hozzáadunk egy kevés kókuszecetet és mézet. Napi egy-két evőkanálnál nem ajánl többet a táplálkozási szakember.

Neked ajánljuk
Színpompás kelmék a konyhából Lefolyótisztítás házi praktikákkal A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható Az ember azt hinné, ilyen csak a mesékben létezik (képgaléria) Fenn a csodás északon – Szélsőségek hazája (filmsorozat)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam