2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyógyító állati mérgek – egy magyar kutató létrehozta a világ toxinbankját

A veszedelmes mérgekben lévő gyógyító potenciált sok tudós kutatja. Bizonyos állati mérgek ugyanis különleges, gyógyító hatóanyagokat rejtenek.

Észak-Amerikában mérges skorpiók csípéseinek áldozatait vizsgálták, mivel egyre többen számoltak be különös gyógyulásokról, miután megmarta őket egy veszedelmes skorpió.

Az egyik Mexikóban élő mérges skorpiófaj (Centruroides sculpturatus) marása olyan, mint egy áramütés. Heves fájdalmat okoz, és az áldozatok néha meg is halnak, ha nem kapnak időben ellenanyagot, írja a nationalgeographic.com.

Fotó: impressmagazin.hu

Váratlan és meghökkentő gyógyulások

Pár nap elteltével azonban megmagyarázhatatlan gyógyulások történtek az áldozatokkal. A skorpió marásának hatására krónikus fájdalmaik csökkentek, ízületi, derék- és hátfájdalmaik elmúltak.

Az egyik áldozat arról számolt be, hogy Bechterew-kórban szenvedett, mely egy krónikus autoimmun betegség. Senki és semmi nem tudott ízületi fájdalmain segíteni.

A mérges skorpiócsípés után pár nappal azonban arra lett figyelmes, hogy teljesen megszűnt a fájdalom, egyszerűen teljesen tünetmentes lett. Azóta is gyógyszerek nélkül és fájdalommentesen éli életét.

A veszedelmes mérgekben különös gyógyító hatóanyagok rejlenek…

Az állati mérgek különös, gyilkos szerek, melyek megbénítják az áldozat idegrendszerét, miközben blokkolják a sejtek közötti kommunikációt.

A toxikus fehérjék és enzimek pillanatok alatt, hatékonyan bánnak el az áldozatokkal, néhány perc alatt végeznek vele. Néhány állati méreg véralvadást okoz, vagy leállítja a szívműködést, illetve a sejtek és szövetek összeomlását idézi elő. Elképesztő, hogy milyen hatékonyan működnek, milyen pontosan célozzák meg és hatástalanítják a legfontosabb életfunkciókat.

dr. Takács Zoltán Fotó: impressmagazin.hu

Az evolúció fegyverkezési versenye multifunkcionális méreganyagokat fejlesztett ki az évmilliók során.

Egy magyar kutató expedíciója – az állati mérgek nyomában…

Az állati mérgek hihetetlen hatékonyan és rendkívül gyorsan hatnak. Ezért olyan értékesek a gyógyítás szempontjából is, hiszen célzottan, csak bizonyos funkciókat hatástalanítanak.

A cikk az impressmagazin.hu-n olvasható tovább.

Neked ajánljuk
Kívánságméz: kevertessen egyedi mézet! Űregereken tesztelték, hogyan lassítható az öregedés A hetedik csapás (1.) – Új epizóddal jelentkezett Áder János podcastja Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam