Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai kamaszok többsége érzi magán a klímadepresszió jeleit

Nap mint nap szembesülünk a klímaváltozás okozta gondokkal, hiszen az erdőtüzek, olvadó sarkvidékek, árvizek, hatalmas viharok és a melegebb időjárás mindig emlékeztetnek: valami nagyon nincs rendben.

Az idősebb korosztályból sokan nem foglalkoznak a Földünk jövőjét érintő kérdésekkel, a mai tinédzserek viszont sokkal környezettudatosabbak. Érzik, tudják, hogy nincs rendben valami, és ez nagy nyomást helyez rájuk.

Az American Psychological Association nemrég készült felmérése alapján

az amerikai kamaszok 70 százaléka érzi magán a klímadepresszió jeleit, kilátástalannak látja a jövőt.

Sok fiatalban a tehetetlenség okozza a frusztrációt, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, és úgy érzik, hatalom híján tenni sem tudnak ellene. A szorongás, a folyamatos félelem a jövőtől olyan pszichés terhet okoz sokakban, ami a depresszió kialakulásához vezet.

Fotó: pixabay.com

A szülőkre is nagy nyomás nehezedik, hiszen féltik gyermekeiket a jövőtől, szeretnék megvédeni őket a katasztrófáktól, de ehhez kevésnek érzik magukat.

A fiatal pároknál is megjelenhet a klímadepresszió, akik úgy gondolják, hogy a világ jövője nem ígér túl sok jót, nem biztos, hogy szeretnének gyermeket, mert ki tudja, milyen lesz a világuk.

Annak, aki a klímaváltozás miatt szorong, és depressziós lesz, több oldalról is érdemes segítséget nyújtani: fontos, hogy a szülők, pedagógusok, esetleg egy pszichológus rávilágítson arra, hogy minden ember tehet a környezetért.

A Yale klímakutatója, Sarah Myrne szerint fontos, hogy azt is feltárjuk a fiatalok előtt, hogy mit lehet tenni, és hogy a klímavédelembe fektetett munka milyen eredményekkel jár.

Neked ajánljuk
Romániában is országos erdősítési kampány kezdődött A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat Az alkalmazkodás új útjain
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam