2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogyasszunk belőle minden nap egy pohárral, a szívünk meghálálja

Az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása miatt mindig is egészségesnek tartották a joghurtot. A legújabb tanulmányok szerint a magas vérnyomás kockázatának csökkentésében is komoly szerepe van.

Egy, a Journal of Hypertension nevű lapban nemrég megjelent tanulmány elemezte a joghurt fogyasztásának a magas vérnyomásra gyakorolt hatását. A Harvard T. H. Chan Közegészségügyi Iskola és a Bostoni Egyetem tudósai több mint 180 ezer férfit és nőt vontak be a kutatásba, és harminc éven át figyelték a résztvevők vérnyomását.

A gyakori joghurtfogyasztók körében a magas vérnyomás kockázata 16 százalékkal csökkent, amikor pedig a magas joghurtbevitelt megfelelő diéta betartásával is társították, már 30 százalékkal

írja a magyarmezogazdasag.hu.

Az eredmények egyértelműen megmutatták, hogy a rendszeres joghurtfogyasztással csökkenhet a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

A joghurtnak még számos jótékony egészségügyi hatása van:

1. Segít a súlycsökkentésben

A szervezetnek szüksége van proteinre. Az izomépítésen túl segíti az anyagcserét, lehetővé teszi, hogy több kalóriát égessünk el. A telítettségérzetet is növeli.

2. Támogatja az emésztést

A joghurtban lévő probiotikumok támogatják az emésztést, de vigyázat, nem minden joghurt tartalmaz probiotikumot. Az élő kultúrát tartalmazó joghurtok jótékony hatásúak, különösen az emésztőrendszerre. Bizonyos probiotikumokat tartalmazó joghurtok enyhíthetik az irritábilis bél szindrómában szenvedők (IBS) tüneteit.

3. Megvéd a csontritkulástól

Akárcsak a többi tejtermék, a joghurt is erősíti a csontokat. Egy adag joghurt az ajánlott napi kalciumbevitelünk közel ötven százalékát fedezi. A joghurtfogyasztás is hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez, mivel elősegíti a csonttömeg megőrzését.

Napi egy organikus joghurt elfogyasztása semmilyen káros hatással nem jár, kivéve ha valaki laktóz- vagy tejfehérje-érzékenységgel küzd.

Aki egészséges, és az is szeretne maradni, fogyasszon bátran joghurtot. Nem csak a szíve fogja meghálálni.

Neked ajánljuk
Gyógynövények használata az indiánok bölcsességével Mi az a food miles? – avagy vásárolj inkább helyit, szezonálisan Mikroműanyag-szűrőt házilag is készíthetünk, de jobb, ha kerüljük a műszálas anyagokat Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam