2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Immunerősítő gyógynövények és fűszerek

Az Ájurvéda tudományában a zöld fűszerek nagyon előkelő szerepet töltenek be számos jótékony hatásuk miatt, például az anitvirális tulajdonságaik miatt is. Íme egy rövid gyűjtemény a legfontosabb növényekről.

Oregánó (magyarul szurokfű)

Egy fantasztikus zöld fűszer, aminek elképesztő hatásai vannak. Karvakrol és timol vegyületekben gazdag, így nagyon magas az antioxidáns-tartalma. A legtöbb gyomor- és bélpanaszt is kiválóan kezeli. 

Fotó: bhaktikutir.hu

Zsálya

Szintén zöld fűszer, ami jelentős vas-, K-vitamin-, kalcium-, B6-vitamin- és mangántartalommal bír, némi magnéziumot, rezet, cinket, valamint A-, C- és E-vitamint is tartalmaz. 

Szent Bazsalikom (Tulszi)

Az Ájurvéda évezredek óta használja ezt a növényt fertőző megbetegedések kezelésére.

Fokhagyma

A fokhagymában lévő vitaminok és tápanyagok immunerősítő hatása közismert. Nem véletlenül évezredek óta kedvelt fűszernövénye a különböző konyhakultúráknak.

Édesgyökér

A 2003-as SARS-járvány idején is bizonyított, lévén ez a növény is pozitív hatással van az immunrendszer működésére. Ennél a gyógynövénynél a magas vérnyomással küzdőknek azonban elővigyázatosnak kell lenniük.

Gyömbér

Szintén egy több ezer éve használt, és a világ több táján is közkedvelt egészségkondicionáló növény, amelynek pozitív hatásaira a betegségmegelőzésben is méltán számíthatunk. 

Rozmaring

Számos ételünk nélkülözhetetlen kelléke, az egészségtudatos konyhákban mindenképp előkelő hely illeti meg, akár még a húslevest is megbolondíthatjuk vele.

Neked ajánljuk
Európai országok besorolása a koronavírus-járvány szempontjából, augusztus 21-től A magyar lakosság ötöde allergiás Hogyan kerühetjük el a csak látszólag zöld befektetéseket? Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: bhaktikutir.hu
Vissza
Hírfolyam