2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó hírek is vannak a koronavírusról

A sok negatív hír mellett beszéljünk pár POZITÍV hírről is, ami a koronavírus kezelésével kapcsolatban jelent meg hazánkban és a világban. A Félegyházi Közlöny a járvány március 20-i állása alapján szedte össze a biztatóbb híreket. 

 1. Világszinten már 84 557 koronavírus-fertőzésből gyógyult esetet regisztráltak.
 2. Kína bezárta utolsó járványkórházát is, mert (szerencsére) nincs elég új eset, ami indokolná a fenntartását.
 3. Egy 103 éves kínai nagymama sikeresen felépült a 6 napos koronavírus-kezelés után Vuhan városában, ahonnan a járvány elindult.
 4. A széles körben kifejlesztett gyorstesztek órákon belül eredményt mutatnak, így nem kell napokat várni az koronavírusteszt eredményére.
 5. Indiai orvosok sikereket értek el a koronavírus-kezelés során lopinavir, retonovir, oseltamivir és chlorphenamine gyógyszerek használatával.
 6. Az Erasmus Medical Center kutatói bejelentették, hogy megtalálták a koronavírus ellen hatékony antitestet.
 7. Dél-Koreában egyre kevesebb új esetet regisztrálnak.
 8. Olaszországban azért alakulhatott ki ilyen súlyos helyzet, mert Európán belül itt a legöregebb a népesség. (Ez természetesen nem vigasz, de némi magyarázattal szolgál.)
 9. Kanadai tudósok csoportja folyamatosan számol be sikeres eredményekről a koronavírus-kutatásaikkal kapcsolatban.
 10. Kutatások szerint a koronavírus nem veszélyezteti jobban a terhes nőket, mint másokat.
 11. A koronavírusból gyógyult betegek vérplazmája segíthet a koronavírusban szenvedők kezelésében.
 12. Magyarországon már koronavírus-fertőzésből gyógyult eseteket is regisztráltak, amelyeknek a száma a következő napokban, hetekben, hónapokban nőni fog.
 13. A magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar sokszorosan többet termel, mint amennyit el tud az ország fogyasztani, így a megnövekedett kereslet kiszolgálása sem okoz problémát.

Nemcsak negatív hírek jelennek meg! Van remény még ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből is. Kövessük a szabályokat és az ajánlásokat, amelyek megvédenek bennünket, szeretteinket és a veszélyeztetett csoportokat a fertőzéstől.

Maradjunk pozitívak, maradjunk otthon, vigyázzunk magunkra és egymásra!

Dr. Csernus Krisztina
bőrgyógyász

Neked ajánljuk
A nigériai laborok ellenőrzését követelik az oroszok az WHO-tól Örök életet szeretnének a milliárdosok, Bezos is sokat áldoz rá Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: felegyhazikozlony.eu
Vissza
Hírfolyam