2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyógyhatású mézes keverék az immunrendszer erősítésére

Előzzük meg a betegséget! Ha immunrendszerünk rendben van, nem sok betegség tud leverni bennünket a lábunkról. Az ősszel, iskolakezdéskor, vagy a tél végén jelentkező megfázásos időszak próbára teszi az immunrendszerünket. A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy ügyeljünk magunkra és másokra.

Ha a megfázás első tüneteinél (enyhe torokfájás, köhögés, orrfolyás) használni kezdjük a kurkumás, borsos mézet, sokat tehetünk a betegség elharapózása ellen. Ezzel és az immunrendszerünk erősítésével átvészelhetők az ősszel és a tél végén jelentkező megfázásos fertőzések.

Érdemes a mézet közvetlenül méhésztől beszerezni. Ennek egyik oka, hogy a boltban kapható mézet csomagolás előtt általában felhevítik, hogy könnyen üvegezhető legyen és hosszú ideig folyékony maradjon a polcon. Viszont a hevítés során csökkennek vagy tönkremehetnek a mézben található értékes enzimek.

Persze, hogy hevítve volt-e a méz vagy sem, azt a méhésszel is érdemes tisztázni.
Amennyiben a méz kristályos – ez teljesen természetes jelenség, sőt a méz valódiságának és kezeletlenségének egyik bizonyítéka – olvasszuk fel úgy, hogy a mézesüveget egy vizesedénybe helyezzük, majd alacsony hőmérsékleten kavargatjuk, míg valamennyire felolvad. Ne hevítsük 40 fok fölé.

Fotó: Shutterstock

Kurkumás, borsos méz:

  • 3 evőkanál teljes értékű méz (hárs, gesztenye, pohánka, akác stb.)
  • 1 evőkanál kurkumapor
  • 1/2 teáskanál őrölt bors

Addig keverjük, míg a kurkuma és a bors alaposan összekeveredik a mézzel, majd a keveréket egy napig állni hagyjuk, hogy összeérjen. Fontos, hogy lassan fogyasszuk, „szopogatós” cukorka gyanánt. Hagyjuk hatni a szánkban és a torkunkban, vagyis ne igyunk és együnk utána legalább fél, egy órán keresztül. Napjában kétszer, háromszor fél kiskanálnyit használjunk maximum 3-4 napon keresztül.

Neked ajánljuk
Kutatási eredmény: a szájvíz is jó lehet a koronavírus ellen Adomány a Vöröskeresztnek Az IKEA felmérése alapján elméletben már jók vagyunk környezettudatosságból Kulturális intézmények is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez Megjelent az újrahasznosított mobil második generációja
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam