2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Északkeleten még mindig magas a légszennyezettség

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közzétett térképe alapján Putnokon veszélyes a levegő, Salgótarjánban és Sajószentpéteren egészségtelen, Kazincbarcikáé, Miskolcé és Egeré pedig kifogásolt minősítést kapott a magas szállópor-tartalom miatt.

Az előrejelzés alapján egyik érintett városban sem várható jelentős változás a levegőminőségben. A mérőállomással rendelkező többi településen elfogadhatók az eredmények.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

A 2021. február 13-i állapot Forrás: nkk.gov.hu

Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a helytelen tüzelés mellőzésével a lakosság is sokat tehet a környezetükben élők egészségének megóvásáért, amelyről részletek a futsokosankampany.hu oldalon olvashatók.

Az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az NNK az egészséges embereknek is azt tanácsolja: kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvják a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

A légszennyezettségi adatokkal kapcsolatban további információkat találhat az NNK honlapján.

Neked ajánljuk
A szemünk állapotára is veszélyes a légszennyezettség Indonéziában 2050-től csak elektromos autókat és motorokat lehet értékesíteni Saját emojit kapnak a villanyautók, de hogy milyet, az rajtad is múlhat Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam