2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Északkeleten még mindig magas a légszennyezettség

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közzétett térképe alapján Putnokon veszélyes a levegő, Salgótarjánban és Sajószentpéteren egészségtelen, Kazincbarcikáé, Miskolcé és Egeré pedig kifogásolt minősítést kapott a magas szállópor-tartalom miatt.

Az előrejelzés alapján egyik érintett városban sem várható jelentős változás a levegőminőségben. A mérőállomással rendelkező többi településen elfogadhatók az eredmények.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

A 2021. február 13-i állapot Forrás: nkk.gov.hu

Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a helytelen tüzelés mellőzésével a lakosság is sokat tehet a környezetükben élők egészségének megóvásáért, amelyről részletek a futsokosankampany.hu oldalon olvashatók.

Az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az NNK az egészséges embereknek is azt tanácsolja: kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvják a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

A légszennyezettségi adatokkal kapcsolatban további információkat találhat az NNK honlapján.

Neked ajánljuk
A fosszilis anyagok égetéséből származó légszennyezettség felel a 2018-as halálesetek 20 százalékáért A MEKH felkészült a módosított hulladéktörvényben előírt többletfeladatok ellátására Moss okosan, csökkentsd a vízlábnyomod! Rekordmértékű volt a szén-dioxid-kibocsátás visszaesése 2020-ban Az ellenségeink ellenségei a barátaink – Rovarcsalogató növények
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam