2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bill Gates már kongatja a vészharangokat (videóval)

A Microsoft milliárdos társalapítója szerint a koronavírus elvonultával sem dőlhetünk hátra. Véleménye szerint „fejlesztenünk és kutatnunk kell, máskülönben baj lesz”.

Az egészségügyi témákban egyre gyakrabban nyilatkozó Bill Gates volt a vendége a népszerű Veritasium YouTube-csatornának, ahol a koronavírus-járványról faggatták. (Gates alapítványain keresztül dollárszázmilliókkal támogatja a kórokozó elleni küzdelmet – emlékeztet cikkében a hvg.hu.)

A Microsoft társalapítója szerint a koronavírus rendkívül nehéz helyzetbe hozta a világot, ám ha nem készülünk fel idejében, nem kutatunk eleget, nem fektetünk új technológiákba, félő, hogy egy újabb járvány ennél is nagyobb pusztítást végez majd.

„Nem tudjuk, hogy ez a koronavírus vagy az influenza egy új fajtája, esetleg egy olyan vírus lesz, amelyet még egyáltalán nem ismerünk” – mondta Gates, aki szerint a világ egyre okosabbá válásával az olyan veszélyekre is fel kell tudni készülni, mint a bioterrorizmus. Szerinte ez az egyik olyan fenyegetés, amely folyamatos készenlétet kíván a tudósoktól. A másik a klímaváltozás.

Neked ajánljuk
Bill Gates bejelentette: a Covidnál súlyosabb világjárványok várhatók Bill Gates bejelentette: a Covidnál súlyosabb világjárványok várhatók Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam