2021. március 2., Lujza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bill Gates már kongatja a vészharangokat (videóval)

A Microsoft milliárdos társalapítója szerint a koronavírus elvonultával sem dőlhetünk hátra. Véleménye szerint „fejlesztenünk és kutatnunk kell, máskülönben baj lesz”.

Az egészségügyi témákban egyre gyakrabban nyilatkozó Bill Gates volt a vendége a népszerű Veritasium YouTube-csatornának, ahol a koronavírus-járványról faggatták. (Gates alapítványain keresztül dollárszázmilliókkal támogatja a kórokozó elleni küzdelmet – emlékeztet cikkében a hvg.hu.)

A Microsoft társalapítója szerint a koronavírus rendkívül nehéz helyzetbe hozta a világot, ám ha nem készülünk fel idejében, nem kutatunk eleget, nem fektetünk új technológiákba, félő, hogy egy újabb járvány ennél is nagyobb pusztítást végez majd.

„Nem tudjuk, hogy ez a koronavírus vagy az influenza egy új fajtája, esetleg egy olyan vírus lesz, amelyet még egyáltalán nem ismerünk” – mondta Gates, aki szerint a világ egyre okosabbá válásával az olyan veszélyekre is fel kell tudni készülni, mint a bioterrorizmus. Szerinte ez az egyik olyan fenyegetés, amely folyamatos készenlétet kíván a tudósoktól. A másik a klímaváltozás.

Neked ajánljuk
Új szúnyogfaj is terjeszti a maláriát Kelet-Afrikában A fosszilis anyagok égetéséből származó légszennyezettség felel a 2018-as halálesetek 20 százalékáért A pandémiának is köszönhető, hogy csökkent az orvvadászat Dél-Afrikában Extrém alacsony vízállás: a hétvégén csaknem kiszáradtak a csatornák Velencében Kvöldsól, az izlandi bor – az ifjúság forrása
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam