2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bill Gates már kongatja a vészharangokat (videóval)

A Microsoft milliárdos társalapítója szerint a koronavírus elvonultával sem dőlhetünk hátra. Véleménye szerint „fejlesztenünk és kutatnunk kell, máskülönben baj lesz”.

Az egészségügyi témákban egyre gyakrabban nyilatkozó Bill Gates volt a vendége a népszerű Veritasium YouTube-csatornának, ahol a koronavírus-járványról faggatták. (Gates alapítványain keresztül dollárszázmilliókkal támogatja a kórokozó elleni küzdelmet – emlékeztet cikkében a hvg.hu.)

A Microsoft társalapítója szerint a koronavírus rendkívül nehéz helyzetbe hozta a világot, ám ha nem készülünk fel idejében, nem kutatunk eleget, nem fektetünk új technológiákba, félő, hogy egy újabb járvány ennél is nagyobb pusztítást végez majd.

„Nem tudjuk, hogy ez a koronavírus vagy az influenza egy új fajtája, esetleg egy olyan vírus lesz, amelyet még egyáltalán nem ismerünk” – mondta Gates, aki szerint a világ egyre okosabbá válásával az olyan veszélyekre is fel kell tudni készülni, mint a bioterrorizmus. Szerinte ez az egyik olyan fenyegetés, amely folyamatos készenlétet kíván a tudósoktól. A másik a klímaváltozás.

Neked ajánljuk
A légszennyezettség a mentális egészségre is kihat A 14. századi szerzeteseknél emésztési gondot okozott a sok hús Pécsen is tanszereket gyűjtenek Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam