2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást

2023-ban kezdődhetnek a kísérletek az emberek „genetikai újraprogramozásával”, amelynek hála évezredekre tolódhatna ki az élettartamunk. Az egereken már működik a módszer, hamarosan az emberek következnek.

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy az embrióból származó géneket a felnőtt állat szervezetébe juttatva visszaállíthatjuk a szövetek öregedés előtti állapotát, ami mindössze 4-8 hétbe telik. Ha például egy öregedés miatt megvakult egér szemében visszaállítjuk a neuronokat, újra látni kezd” – magyarázza David Sinclair professzor, a Harvardi Egyetem genetikai szakértője a Daily Star cikkében.

Az eljárás során az embrióból kinyert géneket vírusokba „csomagolva” adják be az egereknek, amelyek nemcsak megfiatalodnak, de a tanulási képességüket is visszanyerik az eljárás által.

Illusztráció: gyartastrend.hu

Sinclair annyira optimista, hogy szerinte kevesebb mint 2 év múlva eljutunk az emberkísérletek szintjéig, és a ma születettek már könnyedén elérik a 100 éves kort.

„Az emberi élettartamnak nincsen végső határa. A kutatásaimban semmi nem támasztja alá, hogy a biológiai organizmusoknak valaha is meg kell halniuk. Még a fák között is vannak, amelyek évezredekig élnek, és a biokémiájuk elég hasonló a miénkhez” – mondja a professzor, aki szerint az idegsejtek „emlékei” visszatérnek a kezelés hatására.

Ez azonban nem jelent örök életet. A genetikai információ végül elvész, lassan csökken a mutációk során, így a halhatatlanságot nem érhetjük el.

A professzor szerint ezzel együtt akár több százszor is újraindíthatjuk a testet, és több ezer évig élhetünk.

Neked ajánljuk
Bill Gates egy pandémiás készenléti egység létrehozásáról beszélt (videóval) Június közepéig ijesztgethetnek minket a varjak Műholdas internettel akar segíteni Elon Musk a vadonban (videóval) Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam