2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öregedés elleni tablettát akarnak bevetni az amerikai hadseregben?

A jövő évtől kezdődően az Egyesült Államok hadseregének különleges műveleti parancsnoksága, a SOCOM egy olyan kísérleti gyógyszer ellenőrzését hajthatja végre, amellyel a katonák idősödését lehet lelassítani.

Breaking Defense beszámolója szerint az új kísérlettel

az emberi teljesítőképesség határait szeretnék feszegetni, miközben a katonákat arra sarkallnák, hogy fizikailag a lehető legfittebb állapotban maradjanak, kitolva a biológiai órájukat, ezzel együtt pedig a korosodást és a szolgálatuk hosszúságát is.

Fotó: pexels.com/Brett Sayles

A klinikai tesztek egyelőre ígéretes eredményekkel zárultak: olyan előnyökkel sikerült felruházni laboratóriumi körülmények között a rágcsálókat, amelyeknek hála erősebb izomzatot növesztettek, és kognitív képességeik is javultak.

A szóban forgó készítmény lényegében egy étrend-kiegészítő, ami a NAD+ molekula termelődését serkenti. Ez a kémiai vegyület szabja meg az öregedés során, hogy milyen mértékben essenek vissza bizonyos anyagok szintjei a véráramban, illetve meghatározza a szervezet hanyatlásának mértékét.

Ha a kísérleti tablettának a hatékonyságát és biztonságosságát sikerül alátámasztani emberi ellenőrzések során, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy tömegesen forgalmazhatják majd a gyógyszeripari vállalatok – számolt be róla a liner.hu.

Neked ajánljuk
Örök életet szeretnének a milliárdosok, Bezos is sokat áldoz rá Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: liner.hu
Vissza
Hírfolyam