2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Volkswagen: a központi menza húsmentes lesz, de azért nem kell lemondani a currys kolbászról

A hannoveri gyár üzemi konyháján már kivezették a húst az étlapról, ősztől a Volkswagen német autógyártó vállalat wolfsburgi telephelyén is csak húsmentes ételeket kínálnak majd a központi menzán – közölte az MTI a német sajtóban megjelenő cikkek alapján.

A wolfsburgi gyár fő irodaépületének étkezdéjében a dolgozók kérésére térnek át a vegetáriánus és vegán konyhára, de halételek időnként továbbra is fel-felbukkannak majd az étlapon.

A DEHOGA, azaz a német idegenforgalmi és vendéglátóipari szövetség (Der Deutsche Hotel- und Gaststättenverband) szóvivője szerint ez a váltás egy évek óta bontakozó trendbe illik, melynek köszönhetően végérvényesen elmúltak azok az idők, amikor csak a mostohagyerek szerepe jutott a vegetáriánus konyhának.

A döntés mindazonáltal a vállalati működés fenntarthatóságához is hozzájárul, hiszen a kisebb húsfogyasztás kisebb környezeti terhelést is jelent.

A Volkswagen-emblémával díszített toronyház menzáján a nyári szünet után nem lesz többet húsos étel Fotó: Volkswagen AG/Volkswagen Newsroom

Ugyanakkor a társaság egyetlen wolfsburgi munkatársának sem kell lemondani a húsról, mert a Volkswagen-emblémával díszített toronyház menzája mellett más üzemi konyhák is működnek a bő hat négyzetkilométer területű telephelyen, ahol több mint hatvanezren dolgoznak 

– jegyzi meg az üggyel kapcsolatban az MTI.

A cég házi húsüzeme is tovább működik, ahol 2019-ben például hétmillió adag currys kolbász készült sertéshúsból.

Neked ajánljuk
Valóban erősíti a lelki egészséget a sportolás A légszennyezettség a mentális egészségre is kihat A klímaváltozás gyorsíthatja fel a vonatközlekedés fejlődését Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam