Volkswagen: a központi menza húsmentes lesz, de azért nem kell lemondani a currys kolbászról
A hannoveri gyár üzemi konyháján már kivezették a húst az étlapról, ősztől a Volkswagen német autógyártó vállalat wolfsburgi telephelyén is csak húsmentes ételeket kínálnak majd a központi menzán – közölte az MTI a német sajtóban megjelenő cikkek alapján.
A wolfsburgi gyár fő irodaépületének étkezdéjében a dolgozók kérésére térnek át a vegetáriánus és vegán konyhára, de halételek időnként továbbra is fel-felbukkannak majd az étlapon.
A DEHOGA, azaz a német idegenforgalmi és vendéglátóipari szövetség (Der Deutsche Hotel- und Gaststättenverband) szóvivője szerint ez a váltás egy évek óta bontakozó trendbe illik, melynek köszönhetően végérvényesen elmúltak azok az idők, amikor csak a mostohagyerek szerepe jutott a vegetáriánus konyhának.
A döntés mindazonáltal a vállalati működés fenntarthatóságához is hozzájárul, hiszen a kisebb húsfogyasztás kisebb környezeti terhelést is jelent.

Ugyanakkor a társaság egyetlen wolfsburgi munkatársának sem kell lemondani a húsról, mert a Volkswagen-emblémával díszített toronyház menzája mellett más üzemi konyhák is működnek a bő hat négyzetkilométer területű telephelyen, ahol több mint hatvanezren dolgoznak
– jegyzi meg az üggyel kapcsolatban az MTI.
A cég házi húsüzeme is tovább működik, ahol 2019-ben például hétmillió adag currys kolbász készült sertéshúsból.