2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A következő nemzedéktől tilos lesz a dohányzás Új-Zélandon

A szigetországban a következő nemzedéktől kezdve megtiltják a dohányzást – jelentette be a wellingtoni kormány. Az elfogadandó törvény hatályba lépésekor 14 évesek vagy fiatalabbak soha nem vásárolhatnak majd legálisan dohányterméket az országban.

„Biztosak akarunk lenni abban, hogy a fiatalok soha nem szoknak rá a dohányzásra, ezért bűncselekmény lesz nekik dohányterméket eladni vagy hozzáférhetővé tenni” – közölte Ayesha Verall egészségügyi miniszter.

Az új törvény értelmében csak rendkívül alacsony nikotintartalmú termékek kerülhetnek majd forgalomba, és a dohánytermékeket árusító üzletek számát is csökkentik.

Fotó: pixabay.com

A kormány szerint ez egy történelmi nap az ország egészségügye szempontjából, mondván, hogy a dohányzás okozza a legtöbb, egyébként megelőzhető halálesetet az országban, és minden negyedik rákos megbetegedés is erre vezethető vissza.

Új-Zéland kormánya azt tűzte ki célul, hogy 2025-re senki se dohányozzon az országban, ezért a leszokást segítő intézkedéseket is terveznek.

Neked ajánljuk
Cápákat is esznek a leopárdfókák (videóval) Télen két keréken? Nemsokára megnyílik az e-cargo biciklis pályázat Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam