2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Könyvben írta meg Bill Gates az újabb jóslatát a járványról

Az utolsó nagy járvány lehet a Covid–19-pandémia, amellyel az emberiségnek szembe kell néznie, ha most lépéseket teszünk a következő kórokozó-fenyegetésre való felkészülés érdekében – írja Bill Gates új könyvében.

Bill Gates új könyve, a „Hogy akadályozhatjuk meg a következő pandémiát” (How to Prevent the Next Pandemic), májusban jelenik meg.

A Microsoft-alapító blogján ismertette könyvének tartalmát, és többek közt azt írja egy bejegyzésben, hogy szerinte „nem kell ezt még egyszer végigcsinálnunk” – utalva ezzel a Covid miatti kálváriára.

Bill Gates amerikai milliárdos, a Microsoft társaság alapítója, a Breakthrough Energy Ventures befektetési alap elnöke, miután megállapodást írt alá az Európai Bizottság illetékes tagjával a Breakthrough Energy Europe (BEE) elnevezésű közös befektetési alap létrehozásáról Brüsszelben, 2018. október 17-én. Az alap az innovatív európai vállalatokat segíti a merőben új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Gates már 2015 óta foglalkozik azokkal a lehetséges veszélyekkel, amelyeket egy vírusos világjárvány okozhat az emberiségre nézve, és többek közt az alábbi, preventív javaslatokat tette a következő pandémia megfékezésére, mielőtt lehetősége lenne elterjedni:

  • a háborús hadi játékokhoz hasonló, szimulált védekezési gyakorlatok végzése;
  • az egészségügyi rendszerek fejlesztése, különösen a feltörekvő országokban;
  • globális kórokozó-megfigyelő rendszerek kiépítése;
  • innováció támogatása a diagnosztikában, kezelésben, oltatásban.

Részletesebb javaslatokat Gates a könyvében fogalmaz majd meg, mindenesetre úgy véli, hogy most az emberiség oldalán van a momentum, és ha jó döntéseket hozunk, és befektetéseket hajtunk végre, akkor a Covid–19 lehet az utolsó világjárvány.

Neked ajánljuk
Bill Gates egy pandémiás készenléti egység létrehozásáról beszélt (videóval) Bill Gates egy pandémiás készenléti egység létrehozásáról beszélt (videóval) Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam