2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetes gyógymódok a babavárástól óvodáskorig

Milyen gyógyteát ihat a kismama terhességi rosszullét ellen? Mit igyon szoptatás idején a tejelválasztás serkentésére? Mivel kezelheti a kisbaba hasfájását, mivel a terhességi csíkokat? Megannyi kérdés, amelyre most Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta, Szabó Gyuri bácsi lánya válaszol frissen kiadott könyvében.

„Személyes és online tanácsadások során is több száz kérdést kapunk azzal kapcsolatban, milyen gyógyteát szabad innia a kismamának, mit használhat biztonsággal a terhesség, mit a szoptatás alatt, mit adhat a csecsemőnek, mit az óvodáskorú gyerekének. Nemrég egy fiatal anyukától kaptam egy kedves levelet, amelyben leírta, hogy szívesen venne olyan gyógynövényes tanácsokat, amiket pici gyermeke ellátásában használhatna, de nemigen talál erre vonatkozó információt. Ez sarkallt arra, hogy szakértők bevonásával összeállítsunk egy könyvet azoknak, akik fogékonyak a természetes gyógymódokra” – mondja Lopes-Szabó Zsuzsa, akinek épp olyannyira szívügye a babavárás, mint édesapjának, a bükki füvesembernek.

Gyuri bácsi néhány éve a meddő párokat segítendő egy komplex gyógynövényes babaváró programot állított össze, amelynek használatával már sok kisbaba megszületett. Ezt a vonalat most Zsuzsa viszi tovább hiánypótló könyvével, melynek címe Természetes gyógymódok a babavárástól óvodáskorig, s amelyben

a terhességtől a gyerek óvodás koráig kíséri gyógynövényes és életmódbeli tanácsokkal a szelíd gyógymódokra nyitott szülőket és nagyszülőket.

Fotó: gyorgytea.hu

Gyógynövények a terhesség alatt és után

A terhesség korai szakaszában a legtöbb kismamának a reggeli rosszullét okoz panaszokat, Zsuzsa a hányinger csökkentésére a citromfű-, a lándzsásútifű- vagy a kamillateát ajánlja hidegen vagy langyosan elkortyolgatni, de az áztatott gyömbér is beválhat. Ugyanígy a vizesedés, székrekedés, gyomorégés, aranyér, terhességi cukorbetegség, pajzsmirigyproblémák stb. kezelésére is van számos gyógynövény, amit Zsuzsa ajánlásai alapján használhat a kismama.

Mit tehet az anyuka a méh regenerálódásáért? Mivel segíthet magán, ha a szülés utáni depresszió jeleit érzékeli? Mivel tüntethetők el a terhességi csíkok? Mit ehet-ihat a kismama a szoptatás alatt? Mi serkenti, és mi csökkenti a tejelválasztást? Milyen gyógyteát adjunk, ha a pici hasfájós? Hogyan készítsünk nyugtató babafürdőt? Mi a megoldás piros popsira, szájpenészre, fogzásra?

Ki gondolná, hogy ezekre a kérdésekre olyan egyszerű megoldások vannak, mint például a málnalevél, az orbáncfűolaj, vagy a kakukkfüves-kamillás fürdő? Mert mindenre van megoldás a természet kincsestárában.

Fontos szempont volt a szerző számára, hogy olyan gyógynövényeket ajánljon, amelyeket nemcsak a népgyógyászat, hanem a fitoterápia is elismer, és hogy ezek a gyógynövények könnyen elérhetők és biztonságosan felhasználhatók legyenek.

Neked ajánljuk
Házi patika: az aktív szén természetes ereje Házi patika: az aktív szén természetes ereje Barátod, a pitypang – Levél az emberekhez Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: gyorgytea.hu
Vissza
Hírfolyam