2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavaszi fáradtság? 5 gyógynövény segít a gondon

Bizonyos gyógynövényekkel megelőzhetjük a tavaszi fáradtságot. A gyógyteák hatására az egész szervezetünk megújul, és új erőre kap. A bükki füvesember jó tanácsai.

Kora tavasszal azért törhet ránk a tavaszi fáradtság, mert a téli hónapok alatt kiürültek a tartalékok a szervezetünkből, a salakanyagok viszont felhalmozódtak. Ezért érezzük magunkat fáradtnak, levertnek. Egy jól összeállított gyógyteakúra, immunerősítéssel párosítva segíthet abban, hogy megelőzzük a tavaszi fáradtságot.

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a tavaszi vitalizáló kúra előtt méregtelenítést javasol például a vértisztító csalánlevélből és diófalevélből készül tea fogyasztásával. Egymagában vagy egymással váltogatva is lehet inni őket, egyik nap az egyikből, másik nap a másikból.

Tisztítókúrához Gyuri bácsi a teakeverék reggeli fogyasztását ajánlja, kúraszerűen 4-6 hétig. A legjobb a reggel frissen elkészített tea, amit langyosan, éhgyomorra igyunk meg. A tisztítókúra nem csak a tavaszhoz kötődhet, ha valamilyen természetes gyógymód alkalmazását szeretnénk elkezdeni, előtte is érdemes méregteleníteni a szervezetünket.

A méregtelenítés után a tavaszi fáradtság ellen három, a rózsafélékhez tartozó növény leveléből, illetve terméséből készült teával is segíthetünk magunkon.

Fotó: Getty Images

Erdeimálnalevél- és szederlevél-tea

A két bogyós gyümölcsű cserje levele meglepően jó hatással van az immunrendszerünkre. C-vitamin-tartalmuknak is köszönhetően élénkítő hatásukkal segítik a tavaszi időszakban gyakori levertség megszüntetését. Mindkét gyógynövényből készült tea folyamatosan fogyasztható, akár rendszeres reggeli italunknak is választhatjuk őket. Gyógynövényként csak a vadon termő málna és szeder levele használható fel, csak ezek tartalmazzák a kedvező hatású vitaminokat és ásványi anyagokat.

Csipkebogyótea

Sokoldalúsága miatt az egyik jolly joker gyógynövénynek is nevezhetjük a csipkerózsát, illetve termését, a csipkebogyót. A csipkehús magas C-vitamin-tartalmú. Készítsünk belőle kellemes ízű, frissítő hatású gyógyteát, ami egész nap kortyolgatva jótékonyan hat a közérzetünkre. Vigyázat! A csipkebogyót nem szabad 60 foknál melegebb vízzel leforrázni. Ha tettünk bele mézet vagy cukrot, ne fémkanállal keverjük meg! Amennyiben van türelmünk hozzá, áztassuk be a csipkebogyót hideg vízbe pár órára, mert úgy biztosan megmarad a C-vitamin-tartalma.

Neked ajánljuk
Házi patika: az aktív szén természetes ereje Házi patika: az aktív szén természetes ereje Brutális pusztítás: letarolt nárcisz- és tulipánmezők Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam