2021. május 10., Ármin, Pálma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyedülálló organikus dizájn Budapest egyik legújabb irodaházában

Organikus dizájn és sok zöld jellemzi Bel-Buda egyik legelegánsabb irodaházának előcsarnokát. A MOM Park melletti HillSide Offices építése jelenleg a hatodik szintnél jár, 2018 januárjában eléri a szerkezetkész állapotot. Nemcsak elegáns külső szerkezetével, de környezettudatos technológiájával is felhívja magára a figyelmet.

Az épület LEED GOLD minősítést kapott, amely a világ legnagyobb környezetbarát épületminősítő rendszerének 3. minősítési szintje. A LEED fenntarthatósági kategóriák alapján pontoz, melyek összesítése után ad minősítést.

Fenntarthatósági kategóriák fontossági sorrendben: 

  • energiafelhasználás és légkör;
  • fenntartható területhasználat; 
  • beltéri környezeti minőség; 
  • nyers- és építőanyag-használat; 
  • vízhasználat. 

A zöld környezetben épülő HillSide Offices irodaház belső tereinek terveiben kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság és a természetközeliség. A belsőépítészeti koncepció reflektál az épületet körülölelő természeti formákra, terepvonalakra. Cél volt, hogy a külső és belső terek egységet képezzenek, minél kevésbé váljanak el egymástól. A budai hegyek geográfiai vonalai a vissza-visszatérő hullámvonalakban és a lekerekített bútorokban köszönnek vissza a lobbiberendezésben.

A természetes anyaghasználat, a sok zöld megjelenése természetközelivé és egyben otthonossá teszik az előteret. A közel 500 négyzetméteres előcsarnok tervezésének kihívásairól így nyilatkozott a tervező, Bara Ákos: „A legnagyobb kihívás a két épület között kialakult hatalmas tér kezelése volt oly módon, hogy az emberek mégis otthonosan tudják magukat érezni benne. A tiszta üvegfelületekkel határolt hatalmas térben ez igen nehéz feladatot jelentett.”

Az elegáns zöld lobbit a Bara Design tervezte Fotó: www.ecolounge.hu
Neked ajánljuk
A környezettel kíméletes, de mit tehetünk, hogy a fülünkhöz is az legyen? Gyomokból és rákhéjakból fenntartható biobeton Lendületesen halad Magyarország a naperőművi kapacitás bővítésében Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam