2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az okosház környezetbarát

Az intelligens házak elsődleges funkciója, hogy a környezetbarát eszközök és kialakítás révén energiahatékonyak legyenek. Ez pedig egyenesen oda vezet, hogy ezekkel az épületekkel nem kevés pénzt spórolhatunk meg. Mindezek mellett az okosotthonok a kényelmet is szolgálják.

Horribilis összegeket kell télen kifizetnünk azért, hogy komfortosan érezzük magunkat saját lakásunkban. Az okosház mindezt úgy éri el, hogy akár napirendünkhöz alkalmazkodva, gazdaságosan működteti a fűtésünket. 

Beállíthatjuk, hogy éjszaka alacsonyabb hőmérsékletre, míg reggel magasabbra fűtsön be, de azt is beprogramozhatjuk, hogy akkorra melegítse be a szobákat, mire hazaérünk a munkából. 

Az okosház az időjáráshoz is alkalmazkodik: az intelligens épületek külső érzékelőkkel vannak ellátva, melyeknek köszönhetően a ház automatikusan reagál a körülményekre. Vihar esetén például bezárja az ablakokat és visszahúzza a napellenzőket, a redőnyök a programozás szerint automatikusan záródnak, hogy kihasználják hőszigetelő tulajdonságukat.

Így csökkenthető a nyílászárók általi hőveszteség, nyáron pedig árnyékoló tulajdonságuk révén szükségtelenné válnak a különböző klímaberendezések.

Az intelligens otthonok lényege tehát abban rejlik, hogy míg igazán kényelmes és biztonságos környezetet teremt lakói számára, addig az energiafelhasználást is a minimumra csökkenti. Környezetbarát és pénztárcakímélő.

Neked ajánljuk
A Total megnyitotta ezredik napenergiával működő töltőállomását Közösségi összefogás a hulladékmentes bevásárlásokért Kapcsolatot mutattak ki a légszennyezettség és a csendes vetélés között Kínában A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: energiatakarekos.hu
Vissza
Hírfolyam