2018. augusztus 16., Ábrahám
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

Ütemesen növekszik hazánkban a szigetelt házak aránya, de van még hová fejlődni. Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. Országos szinten átlagosan 20%-kal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – ismertette a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felmérését a recity.hu.

Magyarországon 2,7 millió családi ház van, amelyből mintegy 100 000 ingatlan eladó. A Knauf Insulation és az Otthontérkép 25 000 hirdetés szövegelemzésén alapuló kutatásából kiderült, hogy évről évre nő a szigetelt vagy energiahatékonysági szempontból korszerűsített ingatlanok száma.

Amíg 2016-ban mindössze a meghirdetett ingatlanok 17%-a, 2017-ben pedig 19%-a volt szigetelt, addig 2018 tavaszára ez az arány már 21%-ra növekedett.

„Egyértelmű a pozitív trend! Egyre több ingatlantulajdonos végezteti el házán a szigetelést, amelynek haszna kettős: az ingatlan használata során akár a rezsi 50%-a is megtakarítható vele, értékesítéskor pedig akár a befektetett összeg három-, négyszeresét is behozhatja a szigetelés a ház árának értéknövekményében” – mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation ügyvezető igazgatója.

Fotó: Jesus Rodriguez/flickr.com

A napjainkban tapasztalható ingatlanár-emelkedés közepette a szigetelt ingatlanok ára intenzívebben nő, mint a nem szigetelt otthonoké.

A kutatás rámutat arra is, hogy az Északkelet-Magyarországon hirdetett családi házak esetén sokkal gyakrabban emelték ki tulajdonosaik a szigetelés meglétét, mint máshol. A Knauf Insulation és az Otthontérkép elemzői szerint ennek hátterében az állhat, hogy ebben a régióban a szigetelés még kuriózumnak számít, míg a nyugati megyékben valószínűleg már természetes.

Neked ajánljuk
Hővisszanyerő szellőztetés központi géppel – a legfontosabb kérdések Dombház szupervályogból – egy alternatív építészeti technológia Szabad egy hétvégére? Norvégiában hamarosan megnyitják a világ első energiapozitív hotelét Állatkerti szülinap Pécsen! Íme az ablak, amely megduplázza az energiahatékonyságot, és még a hőtől is véd
Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam