2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napfényes tetőtér – felújítás energiatakarékos tetőtéri ablakkal

A növekvő energiaárak miatt a ház felújítását érdemes a tetőtéri ablakok cseréjével kezdeni. Ha napfényes tetőteret és egyben energiatakarékos tetőtéri ablakokat szeretne, akkor a megfelelő tetőtéri ablak megválasztása mellett nagyon fontos a beépítő szakember gondos kiválasztása is. A jól kiválasztott szakember jó minőségben, néhány óra alatt elvégzi a tetőtéri ablakok cseréjét.

Az energiatakarékos ablak nyáron is, télen is meghálálja a befektetést

Napfényes, modern tetőtér csak energiatakarékos tetőtéri ablakokkal képzelhető el. De sok bosszúságtól kíméli meg magát, ha olyan beépítő szakembert választ, aki gondosan, pontosan, mindemellett gyorsan és tisztán dolgozik, mert hiába a jó minőségű ablak, ha azt nem megfelelően építették be.

A jó minőségű tetőtéri ablakok akár 45 százalékkal csökkentik a hőveszteséget.

Így ugyanolyan fűtési teljesítmény mellett akár 2 Celsius-fokkal is magasabb lehet a hőmérséklet, vagy ugyanazt a hőmérsékletet 8 százalékkal kevesebb fűtési energiával érhetjük el.

Fotó: www.velux.hu

Árnyékolókkal még komfortosabbá tehetjük a tetőteret

A mai tetőtéri ablakok magas energiahatékonysági követelményeknek felelnek meg. Szépek, működtetésük egyszerű, és számos kiegészítő kapható hozzájuk. Így például elektromosan is mozgathatók (akár napelemmel is), és sokféle külső, belső árnyékoló, szúnyogháló is választható a tetőtéri ablakokhoz.

Külső árnyékolókkal a nagy nyári melegben akár 5–6 Celsius-fokkal is hűvösebb lehet a tetőtérben, mint a külső árnyékoló nélkül. Télen pedig az egyes típusok – lehúzva – akár 33 százalékkal csökkentik a tetőtér hőveszteségét.

Fotó: www.velux.hu

 A jó minőségű tetőtéri ablak üvegezése jó hőszigetelő, télen nem engedi ki a meleget, nyáron véd a beáramló napfény melegítő hatásától és az UV-sugaraktól.

Mindezek mellett távol tartja az utca zaját, és az eső kopogását is jelentősen csökkenti. Ha biztonságban is szeretnénk tudni magunkat és családunkat, az üvegezés belső rétege feltétlenül ragasztott üveg legyen. Ez üvegtörés esetén egyben marad, az üvegcserepek nem esnek a földre, így nem okoznak sérülést vagy vagyoni kárt.

Neked ajánljuk
Nagyon kevés új magyar ingatlan felel meg a jövő júniustól elvárt szabályoknak Búcsút mondhatnak a sötét háztetőknek Ausztráliában Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Komolyabban kéne vennünk a tengeri műanyagszállítás kockázatait
Tovább a forrásra: homeinfo.hu
Vissza
Hírfolyam