2019. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Futurisztikus, környezetbarát mini gömbházak

A Rolls Royce extervezője, Jag Virdie stílusos és praktikus megoldást kínál a lakásválságra. Gömb alakú miniházai nemcsak gyorsan, de mondhatni fillérekből elkészülnek. A 10 négyzetméter alapterületű, 3,9 méter belmagasságú házikók környezetkímélő módon alumíniumból és újrahasznosított műanyagból készülnek. 

A Conker Living környezetbarát házikói úgy festenek, mint egy sci-fi díszletei. Valójában nem gömbök, hanem az arkhimédészi testek közé sorolhatók, leginkább talán csonkított ikozaéderek. Áruk nagyjából 21 ezer fontba (7,5 millió forintba) kerül, ami jóval alacsonyabb akár a külvárosi garzonok áránál is.  

Olcsóságuk ellenére a tervezők mindenre gondoltak: a környezettudatosság jegyében a házakban összegyűjthető az esővíz, amit egy külön rendszer tisztít és melegít fel.

A mini gömbházat maga Jag Virdie mutatja be az alábbi videóban:

Fotók: Conker Living
Neked ajánljuk
Szemléletes videón a pillepalackok felelőtlen használatának mázsás következményei Világszerte egyre népszerűbb a fenyőfakölcsönzés Anyatejjel táplált csecsemők a világon (2013-2018) Nagyon elszállt a repülők károsanyag-kibocsátása A gumiabroncsok újrahasznosítása sikertörténet, de még van tere a fejlődésnek
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam