2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a csodás dominikai ház most a fenntartható építkezés csúcsa

Selyemgubó – ezt a fantázianevet kapta a Richard’s Architecture + Design (RA+D) által tervezett épület, mely nemcsak valóban selyemgubóra emlékeztető formája, hanem egyéb műszaki paraméterei miatt is figyelemre méltó.

Az épp most épülő, teljesen önfenntartó okosotthon napelemekkel, geotermikus rendszerrel, esővízgyűjtővel is fog rendelkezni, és organikus zöldségek termesztését is lehetővé teszi.  Az RA+D célja az épület megtervezésekor az volt, hogy olyan okosotthont alkossanak, amely lakói egészségének és környezetének védelméhez is hozzájárul.

A Santo Domingó-i ingatlan többféle megújuló energiát is használ majd, mint például a napelemes szélturbinák vagy a geotermikus rendszer.

Energiatároló rendszere működteti majd LED-világítását és vízmelegítő rendszerét, a plusz energiát pedig el lehet adni az áramszolgáltatónak, vagy elektromos autók töltésére is fel lehet használni.

A hőség csökkentésének érdekében az épület megfelelő tájolást és lamellás szellőztetőrendszert kapott Fotó: richardsarchitecturedesign.com

Az öt hálószobás épület hófehér hajóra emlékeztető formájával egyébként remekül illik a karibi környezetbe, különlegessége pedig az az organikus függőleges kert, amely egy üveg- és acélszerkezetre épül, és különleges selyemgubó formáját adja az épületnek – mellesleg rengeteg természetes fénnyel árasztva el a házat.

Kyle Hubert, az RA+D csapat egyik tagja azt mondta, hogy biztosak benne, hogy ez a projekt elindít egy folyamatot, melynek során mind lakossági, mind településszinten megnő az igény a megújuló energiát hasznosító okosotthonok iránt.

Neked ajánljuk
Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! A sötét lakásokat az egészségünk és az energiahatékonyságunk is megsínyli A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: ingatlantajolo.hu
Vissza
Hírfolyam